Λεύκανση δοντιών: Συμβουλές για να φαίνονται τα δόντια σας πιο λαμπερά και φωτεινά

Το χαμόγελό μας είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία του προσώπου μας και είναι εκείνο που πολλές φορές εκφράζει τα συναισθήματά μας. Αλλά αν τα δόντια μας είναι κίτρινα, λεκιασμένα ή αποχρωματισμένα, μπορεί ακόμα και να ντρεπόμαστε για το χαμόγελό μας και να προσπαθούμε να το κρύψουμε. Για να μπορέσουμε να λευκάνουμε τα δόντια μας στο σπίτι, είναι καλό να ξέρουμε αν ο αποχρωματισμός οφείλεται στην ηλικία μας, ή σε κάτι που τρώμε και πίνουμε συχνά. Στην πρώτη περίπτωση, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Η αλλαγή που θα δούμε πρόκειται να είναι πολύ μικρή.

Για την δεύτερη κατηγορία όμως, ας δούμε παρακάτω:

  • Οξυζενέ: Το οξυζενέ, που είναι ένας φυσικός λευκαντικός παράγοντας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λεύκανση των δοντιών. Η λεύκανση είναι μια χημική διαδικασία που χρησιμοποιεί την οξειδωτική χημική ουσία για να διασπάσει τα μόρια του χρώματος και να αλλάξει ή να αφαιρέσει αυτούς τους δεσμούς του. Προσοχή στην ποσότητα όμως και στον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσετε, καθώς μπορεί να εμφανίσετε ευαισθησία στα δόντια και φλεγμονή
    των ούλων.
  • Μαγειρική σόδα: Το κλασικό συστατικό που υπάρχει σε κάθε ντουλάπι, έχει πολλές χρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της λεύκανσης των δοντιών.
  • Λωρίδες ή δισκία λεύκανσης: Ένας δημοφιλής τρόπος λεύκανσης των δοντιών, είναι οι λευκαντικές ταινίες ή δισκία, τα οποία περιέχουν υπεροξείδιο του καρβαμιδίου (μια χημική ουσία που περιέχει υπεροξείδιο του υδρογόνου). Η συνήθης χρήση του περιλαμβάνει την εφαρμογή του διαλύματος στα δόντια σας για 30 με 45 λεπτά καθημερινά.

Παρ’ όλα αυτά, μπορεί όλες οι παραπάνω συνταγές, να δώσουν λύση στο πρόβλημά σας, αλλά μόνο προσωρινά. Οπότε ας δούμε παρακάτω τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να αποφύγουμε τους λεκέδες:

  • Περιορισμός των τροφίμων και των ποτών, που μπορούν να αφήσουν τα σημάδια τους στα δόντια μας, όπως ο καφές, το τσάι και το κρασί.
  • Κόβουμε το κάπνισμα, καθώς εκτός από το κακό που προκαλεί γενικώς στο σώμα μας, μας κιτρινίζει τα δόντια.
  • Βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
  • Τακτικοί οδοντιατρικοί καθαρισμοί, ωστε να βοηθήσετε στην αφαίρεση περισσότερων λεκέδων.

Τα βασικά λοιπόν πράγματα που πρέπει να κάνετε, είναι να διατηρείτε τα δόντια σας καθαρά και υγιή βουρτσίζοντας και κάνοντας οδοντικό νήμα κάθε μέρα, ενώ παράλληλα θα πρέπει να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρο σας, για να απομακρύνετε οποιονδήποτε από αυτούς τους εξωτερικούς λεκέδες από τα δόντια σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here