Δημοσκόπηση Prorata: Στις οχτώ μονάδες η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ


Δημοσκόπηση Prorata: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άνοδο καταγράφει το ΚΙΝΑΛ.

Στη νέα δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό της εφημερίδας «Εφημερίδα των Συντακτών» που δημοσιεύεται σήμερα, καταγράφεται μια διαφορά στις οχτώ μονάδες ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αισθητή είναι η άνοδος του Κινήματος Αλλαγής.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 33%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 25%, ενώ το ΚΙΝΑΛ καταγράφει άνοδο με ποσοστό που ανέρχεται στο 11%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

δημοσκόπηση Prorata
Νέα δημοσκόπηση της ProrataΕΦΣΥΝ

Άνοδος για το ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη

Όπως προαναφέρθηκε, εντυπωσιακή άνοδος καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Prorata για το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο σχεδόν διπλασιάζει τα ποσοστά του σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Στον απόηχο της ανάδειξης στην ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, το κόμμα της Κεντροαριστεράς καταγράφει μια θεαματική αύξηση από 6,5% σε 11%. Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη δημοσκοπική εξέλιξη που συνδέεται με τη μαζική συμμετοχή στην πρόσφατη εσωκομματική διαδικασία και την εκλογή ενός νέου προσώπου στη θέση του αρχηγού.

Ειδικότερα, αναφορικά με την επίδραση της ανάληψης της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ από τον κ. Ανδρουλάκη, ως μια νέα αρχή διαβάζει την εκλογή του το 39% των πολιτών, ενώ το 46% υποστηρίζει ότι με τον 42χρονο στο τιμόνι το ΚΙΝΑΛ είναι ένα κόμμα περισσότερο ή το ίδιο συμπαθητικό από ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Σε ό,τι δε αφορά το ενδεχόμενο ψήφου στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. στις επόμενες βουλευτικές εκλογές εξαιτίας της αλλαγής στην ηγεσία του, το 20% δηλώνει ότι αυξάνει τις πιθανότητες και το 63% ούτε μειώνει ούτε αυξάνει, αφού οι εν λόγω συμμετέχοντες δεν θα το ψήφιζαν έτσι κι αλλιώς.

Φθορά καταγράφει η κυβέρνηση

Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντα ευρήματα, τη φθορά της Ν.Δ. αποτυπώνει η υψηλή δυσαρέσκεια (66%) για το κυβερνητικό έργο. Εξίσου και περισσότερο δυσαρεστημένοι είναι πάντως οι ερωτηθέντες από την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ (81%).

Όσον αφορά τα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία τους τελευταίους μήνες, η πανδημία του κορονοϊού θεωρείται ως το σπουδαιότερο ζήτημα για τη χώρα, δεύτερο έρχεται το θέμα της ακρίβειας στην ίδια θέση με τους χαμηλούς μισθούς και την εργασιακή ανασφάλεια, ακολουθούν οι υποθέσεις διαφάνειας και η διαφθορά, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν τα εθνικά θέματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ