Ρωσία – Βατικανό: Ο Πούτιν θέλει να υπερασπιστεί μαζί με τον πάπα τα «συμφέροντα των χριστιανών»


Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, απηύθυνε «θερμές ευχές» στον πάπα Φραγκίσκο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα στον πάπα Φραγκίσκο ότι επιθυμεί να εργαστεί μαζί του για να «υπερασπιστεί τα συμφέροντα των χριστιανών», ενώ διεξάγονται διαπραγματεύσεις για τη διοργάνωση μιας συνάντησης ανάμεσα στον ποντίφικα και τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

«Είμαι πεπεισμένος πως, καταβάλλοντας μαζί προσπάθειες, μπορούμε να επιτύχουμε πολλά για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των χριστιανών και για να αναπτύξουμε το διαθρησκευτικό διάλογο», αναφέρει ο ρώσος πρόεδρος σε τηλεγράφημα που έστειλε στον πάπα με την ευκαιρία των 85ων γενεθλίων του.

Ο Πούτιν απηύθυνε «θερμές ευχές» στον Φραγκίσκο και χαιρέτισε επίσης την «προσωπική συμβολή του στην ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία», σύμφωνα με το μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Αυτή η επίθεση φιλίας λαμβάνει χώρα εν μέσω προσπαθειών προσέγγισης ανάμεσα στις δύο εκκλησίες.

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο πάπας είχε δηλώσει έτοιμος να μεταβεί στη Μόσχα για να συναντηθεί εκεί με τον πατριάρχη Κύριλλο, τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το Φεβρουάριο 2016 είχε πραγματοποιηθεί στην Κούβα μια ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον πάπα και τον πατριάρχη Κύριλλο, ένα σημαντικό βήμα στην προσέγγιση του Βατικανού με τους ρώσους ορθόδοξους.

Ο πατριάρχης είναι από την πλευρά του ένθερμος υποστηρικτής του Κρεμλίνου. Το 2012 είχε δηλώσει πως η εξουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν «ένα θαύμα του Θεού» μετά τη μετασοβιετική κρίση των χρόνων του 1990.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ