Φον Ντερ Λάιεν: Κοινή προσέγγιση ΕΕ για την τρίτη δόση και τη διάρκεια των πιστοποιητικών

Ο μεγάλος αριθμός των ανεμβολίαστων ασθενών συνδέεται εν μέρει με την πίεση που δέχονται τα συστήματα υγείας στην Ευρώπη, δήλωσε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την σύνοδο κορυφής. Η πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε επίσης ότι οι ηγέτες έχουν ενημερωθεί πως «τα συμβόλαια – για την προμήθεια εμβολίων – προβλέπουν ότι οι εταιρείες θα αναπτύξουν προσαρμοσμένα εμβόλια εάν τους ζητηθεί, εντός 100 ημερών».

«Καθώς εξακολουθούμε να παλεύουμε ακόμη με την παραλλαγή Δέλτα, μας απειλεί η Όμικρον», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κυρία φον ντερ Λάιεν, σημειώνοντας ότι το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού εξαπλώνεται με επικίνδυνη ταχύτητα.

Κοινή προσέγγιση για την τρίτη δόση και τη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Αναφορικά με την τρίτη ή ενισχυτική δόση η κα Φον Ντερ Λάιεν, εξήγησε πως η Επιτροπή «Θα εγγυηθ(ει) πως θα υπάρξει κοινή προσέγγιση». «Οι ενισχυτικές δόσεις συνιστάται (να διενεργούνται) το αργότερο 6 από τον πλήρη εμβολιασμό και το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα παραμένει σε ισχύ πέρα από τότε για περίοδο χάριτος τριών μηνών», διευκρίνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Επαρκούν τα εμβόλια λέει ου Ούρσουλα Φον ντε Λάιεν – Υψηλότερη η μεταδοτικότητα της Όμικρον

Επιπλέον, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για υψηλότερη μετασδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να κερδίσουμε χρόνο, να μειώσουμε όσο περισσότερο γίνεται την εξάπλωση της Όμικρον. Τα μέσα είναι ο τριπλός εμβολιασμός, βέβαια οι μάσκες, οι αποστάσεις, η μείωση των επαφών», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ούρσουλα Φον ντε Λάιεν και διαβεβαίωσε πως τα εμβόλια είναι επαρκή, ενώ όπως είπε σε εξέλιξη βρίσκεται και η προετοιμασία για την ενδεχόμενη προσαρμογή τους.

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here