Δικαστήριο των ΗΠΑ: Ενέκρινε διαταγή του Τέξας κατά της εντολής Μπάιντεν για τους υγειονομικούς

Δικαστήριο των ΗΠΑ: Η Texas AG Paxton κερδίζει κατά της εντολής του εμβολίου Μπάιντεν για τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που χρηματοδοτούνται από την ομοσπονδία Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Μπάιντεν έχει πει ότι θα «υπερασπιστεί σθεναρά» τις εντολές εμβολίων Στελέχη αεροπορικών εταιρειών ερωτήθηκαν από την επιτροπή της Γερουσίας σχετικά με τις εντολές εμβολίων. Η δημοσιογράφος του Fox News, Aishah Hasnie, επισημαίνει στιγμές από την Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας με τη συμμετοχή στελεχών αεροπορικών εταιρειών. Ένα Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ ενέκρινε στην πολιτεία του Τέξας διαταγή κατά της κίνησης της κυβέρνησης Μπάιντεν να απαιτήσει από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να εμβολιαστούν.

Η απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών για το τμήμα Amarillo της Βόρειας Περιφέρειας του Τέξας που εκδόθηκε την Τετάρτη χορήγησε στο Τέξας προκαταρκτική διαταγή κατά κανόνα των Κέντρων για Υπηρεσίες Medicare και Medicaid που υποχρεώνει τους εργαζόμενους υγειονομικής περίθαλψης σε εγκαταστάσεις που χρηματοδοτούνται ομοσπονδιακά από τη Medicare και τη Medicaid να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. .

«Μια ομοσπονδιακή υπηρεσία δεν έχει καμία εξουσία να ενεργεί χωρίς την εξουσία του Κογκρέσου που της εκχωρεί τέτοια εξουσία», αναφέρει η απόφαση του δικαστή Μάθιου Τζ. Κάτσμαρικ, διορισμένου επί Τραμπ.

“Η APA απαιτεί από τα δικαστήρια να “κρατουν παράνομες και να ακυρώνουν ενέργειες αντιπροσώπου” που διαπιστώνεται ότι “υπερβαίνουν τη νόμιμη δικαιοδοσία, εξουσιοδότηση ή περιορισμούς ή στερούνται νομοθετικού δικαιώματος”.

5 USC § 706(2)(A), (C Ως εκ τούτου, «το να επιτραπεί σε μια υπηρεσία να επεκτείνει την εξουσία της ενόψει ενός περιορισμού της δικαιοδοσίας της από το Κογκρέσο θα ήταν να εκχωρηθεί η εξουσία στην υπηρεσία να παρακάμψει το Κογκρέσο».

Η απόφαση αναφέρει ότι οι Ανθρώπινες Υπηρεσίες Υγείας το HHS του Μπάιντεν δικαιολόγησαν την εντολή εμβολίου χρησιμοποιώντας τμήματα του νόμου περί κοινωνικής ασφάλισης που δεν σχετίζονται με τα εμβόλια.

“Τα άρθρα 1102 και 1871 του SSA δίνουν στον Γραμματέα των Ανθρώπινων Υπηρεσιών Υγείας του HHS την εξουσία να θεσπίζει κανόνες για να διασφαλίζει την αποτελεσματική διαχείριση των προγραμμάτων “των λειτουργιών με τις οποίες είναι επιφορτισμένο το καθένα” και όπως “μπορεί να είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της διαχείρισης των ασφαλιστικών προγραμμάτων” 42 USC § 1302, 42 USC § 1395hh”, αναφέρει η απόφαση. “Ωστόσο, σε καμία από τις νομοθετικές διατάξεις δεν μίλησε το Κογκρέσο απευθείας στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι κατηγορούμενοι βασίζονται σε τμήματα που δεν αναφέρουν εμβόλια, πόσο μάλλον για την υγεία ή την ασφάλεια.”

«Η επιβολή προτύπων εγκαταστάσεων διαφέρει δραστικά από την εντολή που προσλαμβάνεται ή απολύεται ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης», προσθέτει η απόφαση.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έχασαν τη δουλειά τους λόγω του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ήταν η βάση για την κατάθεση της αγωγής εξαρχής, λέει ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας, Ken Paxton. «Η ώθηση ήταν η προστασία όσων εμπλέκονται στην υγειονομική περίθαλψη που σχετίζεται με τη χρηματοδότηση του Medicaid και του Medicare, έτσι δεν θα έπρεπε να κάνουν μια επιλογή με το όπλο στο κεφάλι τους για να αποφασίσουν μεταξύ της δουλειάς τους και της υγείας τους», είπε ο Πάξτον στο Fox News μετά την απόφαση.

Ο Paxton λέει ότι η απόφαση για τον εμβολιασμό θα πρέπει να λαμβάνεται μεταξύ των ανθρώπων και των γιατρών τους και όχι υπαγορευμένη από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

 

Η δικαστική νίκη για το Τέξας δίνει στην κυβέρνηση Μπάιντεν την τελευταία απώλεια σε μια σειρά απωλειών στην προσπάθειά της να εφαρμόσει τις εντολές εμβολίων σε χώρους εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Τον περασμένο μήνα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Μπάιντεν δήλωσε ότι θα «υπερασπιστεί σθεναρά» τις κατευθυντήριες γραμμές που ορίζονται από την Επαγγελματική Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας (OSHA) με στόχο την επιβολή των απαιτήσεων εμβολίων σε όλες τις επιχειρήσεις με 100 υπαλλήλους μετά τον αποκλεισμό του σχεδίου από το 5o Περιφερειακό Δικαστήριο Προσφυγών.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση παραμένει «σίγουρη» για την ικανότητά της να επιβάλει νόμιμα τις εντολές σε ολόκληρη τη χώρα.

«Ο λόγος που πιστεύουν ότι είναι θεμελιωδώς υγιείς είναι επειδή δεν θεωρούν την τήρηση της ομοσπονδιακής νομοθεσίας ως απαίτηση για αυτούς», είπε ο Πάξτον στο Fox News.

“Νομίζουν ότι επειδή είναι πρόεδρος δεν χρειάζεται να ακολουθούν τον νόμο. Λοιπόν, έτσι δημιουργήθηκε το Σύνταγμα, εάν περάσουν έναν νόμο, όλοι πρέπει να τον ακολουθήσουμε, ώστε να υπόκειται στους ίδιους νόμους με όλους τους άλλους. ”

Ο Paxton συνέχισε, “Δεν μπορεί απλώς να πει κοίτα εδώ είναι ο ομοσπονδιακός νόμος που θα τον αλλάξω. Έτσι λειτουργούν οι μοναρχίες στις κομμουνιστικές χώρες, αλλά οι ελεύθερες χώρες έχουν ελέγχους και ισορροπίες και το νομοθετικό σώμα με εκλεγμένους αντιπροσώπους εγκρίνει αυτούς τους νόμους.

Για να ακολουθήσει αυτούς τους νόμους, δεν μπορεί απλώς να τους αλλάξει. Πολλές άλλες χώρες λειτουργούν με τον τρόπο που προσπαθεί να λειτουργήσει, αλλά όχι εδώ στην Αμερική».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here