ΗΠΑ Μπάιντεν: Τα σχέδιά του για τις διακοπές των Χριστουγέννων δεν αλλάζουν λόγω της COVID-19


ΗΠΑ Μπάιντεν: Jen Psaki: Ο Μπάιντεν έχει λάβει αναμνηστικό εμβόλιο και ελέγχεται πολλές φορές την εβδομάδα Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν αναμένεται να αλλάξει τα σχέδιά του για τις διακοπές του λόγω της COVID-19, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki. Η Psaki ρωτήθηκε εάν ο πρόεδρος σκέφτεται να αλλάξει τα σχέδιά του, δεδομένης της πρόσφατης αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 και αν ενθαρρύνει τους Αμερικανούς «ίσως να σκεφτούν δύο φορές για να κάνουν κάτι ιδιαίτερο για αυτές τις επερχόμενες διακοπές».

Είπε ότι η διοίκηση γνωρίζει ότι τα εμβόλια, τα ενισχυτικά εμβόλια, τα τεστ και οι μάσκες λειτουργούν στην καταπολέμηση της πανδημίας.

«Θα συνεχίσουμε να διπλασιάζουμε… στα βήματα και τις προσεγγίσεις που γνωρίζουμε ότι ήταν αποτελεσματικές μέχρι σήμερα», είπε η Ψάκη.

Είπε ότι οι ειδικοί στον τομέα της υγείας του Λευκού Οίκου δεν έχουν προτείνει ακόμη αλλαγή σχεδίων: «Αλλά θα τους άφηνα να ανακοινώσουν οποιεσδήποτε αλλαγές – καμία από αυτές που αναμένω αυτή τη στιγμή».

Ο Μπάιντεν έχει λάβει αναμνηστικό εμβόλιο και ελέγχεται πολλές φορές την εβδομάδα για COVID-19, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Τα σχόλια της Psaki έρχονται καθώς ο Δρ Anthony Fauci πρότεινε ότι οι οικογένειες μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής μιας απαίτησης εμβολίου για τα σπίτια τους πριν από τις γιορτές. «Όταν εμβολιάζεστε και έχετε μια ομάδα εμβολιασμένων και βρίσκεστε σε εσωτερικό περιβάλλον, μπορείτε να απολαύσετε, όπως συνηθίζουμε εδώ και χρόνια, δείπνα και συγκεντρώσεις μέσα στο σπίτι με άτομα που είναι εμβολιασμένα», είπε προηγουμένως ο Fauci.

«Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι θα πρέπει, αν προσκαλούν ανθρώπους στο σπίτι τους, ουσιαστικά να ζητούν και ίσως να απαιτούν από τους ανθρώπους να αποδείξουν ότι είναι εμβολιασμένοι ή να πουν με ειλικρινή και καλή πίστη ότι έχουν εμβολιαστεί», διευκρίνισε.

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να τιμήσει τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της πανδημίας με θέμα τα Χριστούγεννα του 2021 να είναι «Δώρα από την καρδιά». Αστέρια και ιριδίζοντα περιστέρια χρησιμοποιήθηκαν για να αναπαραστήσουν τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής “ειρήνη και φως” που έφεραν σε άλλους εν μέσω της πανδημίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ