Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου: Θέατρο και μουσική με άρωμα Χριστουγέννων


Δέκα προτάσεις που θα βρεις στην ατζέντα μας για το Σαββατοκύριακο 18-19 Δεκεμβρίου.

Μια ανάσα από τα Χριστούγεννα και η καθιερωμένη ατζέντα μας έχει αρχίσει να γεμίζει με χριστουγεννιάτικες πινελιές, ήχους, αρώματα και εικόνες από την πιο μαγική γιορτή του χρόνου.

Παράλληλα, αυτό το Σαββατοκύριακο στις μουσικές και θεατρικές σκηνές της πόλης επιλέγουμε να δούμε ορισμένους από τους πιο ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες που αξίζουν την προσοχή μας.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Ο Καρυοθραύστης, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ

O Καρυοθραύστης
Ο Καρυοθραύστης

Ο Καρυοθραύστης, η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, παρουσιάζεται από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια νέα εντυπωσιακή χορογραφία του Διευθυντή του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνου Ρήγου. Η μουσική διεύθυνση είναι του Ηλία Βουδούρη.

Παυλίνα Βουλγαράκη, Half Note Jazz Club

Παυλίνα Βουλγαράκη
Παυλίνα Βουλγαράκη

H νεαρή ερμηνεύτρια θα ξεδιπλώσει μία ακόμη καλλιτεχνική της πτυχή σε ένα πρόγραμμα που δεν έχει παρουσιάσει ξανά στο κοινό της Αθήνας. Από την Αρλέτα και τον Ορφέα Περίδη στη Χαρούλα Αλέξιου και από τη Fiona Apple και τους Jefferson Airplane έως τη Nina Simone.

2 Αδελφές, Κεντρική σκηνή Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Γιούλικα Σκαφιδά και Μυρτώ Αλικάκη στις 2 αδελφές
Γιούλικα Σκαφιδά και Μυρτώ Αλικάκη στις 2 αδελφές

Ο βραβευμένος Γάλλος συγγραφέας και σκηνοθέτης Pascal Rambert σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην Αθήνα το έργο του 2 Αδελφές. Μετά από casting (Φεβρουάριος 2020) επέλεξε τις ηρωίδες του, τις ηθοποιούς Μυρτώ Αλικάκη και Γιούλικα Σκαφιδά.
Το έργο αφορά στην σχέση δύο αδερφών που σε μία συνάντησή τους ξεδιπλώνουν πικρίες, θυμούς, αγανάκτηση, μίση, πάθη. Το αποτέλεσμα είναι ένα σωματικά σκληρό, αδίστακτο παιχνίδι ηθοποιών/ χαρακτήρων.

Μπάμπης Τσέρτος, Μουσικές Διαδρομές

Μπάμπης Τσέρτος
Μπάμπης Τσέρτος

Ο Μπάμπης Τσέρτος σε τραγούδια ρεμπέτικα, σμυρναίικα, παραδοσιακά, αρχοντορεμπέτικα, έντεχνα, λαϊκά καθώς επίσης και αξιόλογα σύγχρονα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, συνθέτοντας ένα πρόγραμμα ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Μαζί του η Νάντια Καραγιάννη και ο Νίκος Καραγιάννης.

Εορταστικές Athens Open Air προβολές, Θέατρο Κολωνού

Για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, επτά ξεχωριστά σημεία σε ολόκληρη την πόλη, θα μεταμορφωθούν από τις 17 έως τις 30 Δεκεμβρίου, σε υπαίθρια σινεμά για να προβάλουν αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες που επιλέγει το Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας. Τα σημεία αυτά βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο, στο Θέατρο Κολωνού, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, στο γήπεδο μπάσκετ Αμπελοκήπων, στο Θέατρο Γκράβας και στο Ζάππειο. Το Σάββατο στο Θέατρο Κολωνού θα προβληθεί η ταινία Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει (Die Hard, 1988) του Τζον ΜακΤίρναν με τον Μπρους Γουίλις.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

The Swingin’ Cats, Gazarte Roof Stage

Oι Swingin’ Cats, η μπάντα που μας κάνει χαρούμενους σε ελάχιστο χρόνο, επιστρέφει στο Roof Stage του Gazarte, για να μας παρασύρει με με εορταστική και Χριστουγεννιάτικη διάθεση. Ανατρεπτικές διασκευές γνωστών τραγουδιών στον ήχο τους και καλεσμένη, τη Δώρα Τσίγκα.

Mαρίνα Σπανού, Fuzz Club

Από τα υπαίθρια αυτοσχέδια live της κάτω από την Ακρόπολη, που προσέλκυσαν εκατοντάδες νεαρόκοσμο, στις μουσικές σκηνές. Η ταλαντούχα νεαρή ερμηνεύτρια, Μαρίνα Σπανού, συνεχίζει τις χειμερινές της εμφανίσεις με επόμενο σταθμό την Αθήνα, στο Fuzz Club. Τίτλος του live της «Ας Μην Το Πούμε Πουθενά».

Spider-Man: No Way Home, Σινεμά

Για πρώτη φορά στην κινηματογραφική ιστορία του Spider-Man, η ταυτότητά του αποκαλύπτεται, φέρνοντας τις ευθύνες του ως Super Hero σε πόλεμο με την κανονικότητα στη ζωή του και θέτοντας αυτούς που αγαπά περισσότερο σε κίνδυνο.

Όταν απευθύνεται στον Δρ. Strange να τον βοηθήσει με την αποκατάσταση του μυστικού του, το ξόρκι ανοίγει μια πόρτα στον κόσμο που επιτρέπει να ελευθερωθούν οι πιο δυνατοί εχθροί που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Spider-Man σε κάθε σύμπαν. Τώρα, ο Πίτερ πρέπει να ξεπεράσει την πιο μεγάλη πρόκληση, που θα αλλάξει για πάντα το δικό του αλλά και το μέλλον του Πολυσύμπαντος.

Ρινόκερος, Θέατρο Κιβωτός

Ρινόκερος στο Θέατρος Κιβωτός
Ο Αιμιλιανός Σταματάκης στον Ρινόκερο

Ο «Ρινόκερος» του Ευγένιου Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, επιστρέφει πάλι στη σκηνή με την σύμπραξη του ηθοποιού Αιμιλιανού Σταματάκη ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον ρόλο του Μπερανζέ μετά την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη. Οι κάτοικοι μιας πόλης μεταμορφώνονται σε ρινόκερους. Τελικά, ο μόνος άνθρωπος που δεν υποκύπτει σε αυτή τη μαζική μεταμόρφωση είναι ο Μπερανζέ, μία πανανθρώπινη μορφή σε σύγχυση, που συνέχεια επικρίνεται ότι πίνει και αργεί.

Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ’ τη γη, Θέατρο Ήβη

Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ' τη γη, Θέατρο Ήβη
Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ’ τη γη στο Θέατρο Ήβη

Τη διασκεδαστική αλλά και γλυκόπικρη ιστορία της φάλτσας ντίβας Florence Foster Jenkins διασκευάζει και σκηνοθετεί η Θέμις Μαρσέλλου, με την σούπερ σταρ της stand up comedy Κατερίνα Βρανά στο ρόλο της Φλόρενς και τον πολυτάλαντο Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος επιστρέφει στο θέατρο μετά από καιρό, στο ρόλο του συντρόφου και μάνατζέρ της, St Clair Bayfield.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ