ΗΠΑ Κλείσιμο Επιχείρηση: Οι διακοπές λειτουργίας λόγω COVID-19 επιστρέφουν σε μικρότερη κλίμακα, αλλά μήπως έρχονται μεγαλύτερες;


ΗΠΑ Κλείσιμο Επιχείρηση: Ένα σόου στο Μπρόντγουεϊ έκλεισε αφού το κοινό είχε ήδη πάρει τις θέσεις του. Γερουσιαστής Marsha Blackburn: Οι Δημοκρατικοί λατρεύουν τα lockdown, έτοιμοι να εργαστούν για τη «σοσιαλιστική ατζέντα». Η γερουσιαστής Marsha Blackburn, R-Tenn., αντιδρά σε μια αμερικανική πολυεθνική αλυσίδα εστιατορίων pancake house της Αλάσκας, που ειδικεύεται στα φαγητά πρωινού (IHOP), γιατί επέκρινε τον Πρόεδρο Μπάιντεν για ελλείψεις προσωπικού λόγω της εντολής εμβολίου.

Η εξάπλωση της παραλλαγής όμικρον της COVID-19 ανάγκασε τα καταστήματα και τα εστιατόρια να κλείσουν, αλλά το κλείσιμο του Μπρόντγουεϊ, των αθλητικών και άλλων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων φέρνει αναμνήσεις από τον Μάρτιο του 2020 και φόβους για μεγαλύτερες διακοπές λειτουργίας.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια της πανδημίας, εταιρείες και ιδιώτες έχουν τα πρωτόκολλα και τους πόρους για να χειριστούν τα κρούσματα και ελπίζουμε να περιορίσουν τις διακοπές λειτουργίας, αλλά με τον πλήρη αντίκτυπο της παραλλαγής Omicron να παραμένει μυστήριο, ο φόβος για μεγαλύτερες διακοπές λειτουργίας θα συνεχίσει να παραμένει.

Η Apple έκλεισε όλα τα καταστήματά της το 2020 ως απάντηση στην πανδημία, αλλά είχε ανοίξει ξανά σε όλες τις τοποθεσίες νωρίτερα φέτος.

Η Apple αυτή την εβδομάδα έκλεισε σε τρεις τοποθεσίες – μία στο Μαϊάμι, μία στην Οτάβα και μία στην Αννάπολη – μέχρι την Παρασκευή. Οποιαδήποτε πιθανή επαναλειτουργία θα βασιζόταν σε δοκιμές μεταξύ των εργαζομένων. ΚΛΕΙΣΤΟ σήμα, λόγω COVID-19.

Τουλάχιστον δώδεκα εστιατόρια και μπαρ της Νέας Υόρκης έκλεισαν προσωρινά αυτή την εβδομάδα καθώς τα κρούσματα στο Big Apple συνεχίζουν να αυξάνονται, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 3.554 νέα κρούσματα την ημέρα, σύμφωνα με τους New York Times.

«Ήταν αρκετά απίστευτο και σοκαριστικό για μένα, το ποσοστό του πόσο θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε ένα τόσο ασφαλές περιβάλλον», είπε ο Jamie Erickson, ο ιδιοκτήτης του Poppy’s, ενός καφέ στο Cobble Hill του Μπρούκλιν.

Και το θέμα πλήττει και άλλους κλάδους. Τα μέλη του κοινού εγκαταστάθηκαν για να παρακολουθήσουν το “Moulin Rouge!” στο θέατρο Al Hirschfeld το βράδυ της Πέμπτης, όταν μια ανακοίνωση τους ενημέρωσε ότι ένα θετικό τεστ «αργά την ημέρα» θα ανάγκαζε την εταιρεία να ακυρώσει την παράσταση, ανέφερε η Daily Voice.

Τα κλεισίματα επέστρεψαν πρόσφατα στη Νέα Υόρκη εν μέσω αύξησης κρουσμάτων COVID. Το «Christmas Spectacular Starring the Radio City Rockettes» ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η παραγωγή ακύρωσε τέσσερις παραστάσεις λόγω έξαρσης κρουσμάτων COVID-19.

Η ανακοίνωση περιλάμβανε διαβεβαιώσεις για επιστροφή χρημάτων εισιτηρίων. Αλλά πιο ανησυχητικό είναι ότι η εκπομπή είπε ότι θα κάνει ανακοινώσεις για μελλοντικές εκπομπές “το συντομότερο δυνατό”, που σημαίνει ότι η έκταση της επιδημίας μπορεί να παραμείνει άγνωστη, θέτοντας αμφιβολίες για το εγγύς μέλλον.

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Ποδοσφαίρου NFL έκανε ένα πιο ανησυχητικό βήμα πίσω καθώς το πρωτάθλημα εξέδωσε ένα σημείωμα και στις 32 ομάδες για να τις ενημερώσει ότι το πρωτάθλημα θα συνεχίσει να έχει αυξημένα πρωτόκολλα αφού πολλοί παίκτες επέστρεψαν με θετικά τεστ την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι παίκτες δεν μπορούν να πραγματοποιούν αυτοπροσώπως συναντήσεις εκτός εάν πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους ή στο εσωτερικό, υπάρχουν αρκετά μεγάλες φυσαλίδες ώστε να επιτρέπουν την αποστασιοποίηση. Το πρωτάθλημα έχει επίσης επιβάλει μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και καμία ομάδα δεν μπορεί να δειπνήσει μαζί.

Οι ομάδες θα παραμείνουν επίσης απομονωμένες στο ομαδικό ξενοδοχείο και δεν μπορούν να διασκεδάσουν τους επισκέπτες στον δρόμο.

Ο Εθνικός Σύνδεσμος Ποδοσφαίρου NFL μπορεί να αντιπαθεί την ανάγκη για ενισχυμένο πρωτόκολλο, αλλά ξεπερνά την εναλλακτική:

Η αγγλική Premier League αναγκάστηκε να αναβάλει αρκετούς αγώνες αφού ομάδες σε όλο το πρωτάθλημα ανέφεραν θετικά αποτελέσματα τεστ για COVID-19.

Το αθλητικό τηλεοπτικόκανάλι ESPN ανέφερε ότι ορισμένες ομάδες ζήτησαν από το πρωτάθλημα να διακόψει όλους τους αγώνες μέχρι την Πρωτοχρονιά με την ελπίδα να σώσουν τη σεζόν και να αποτρέψουν περαιτέρω προβλήματα τους επόμενους μήνες.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι Αμερικανοί που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού αντιμετωπίζουν έναν χειμώνα «σοβαρών ασθενειών και θανάτου».

«Είναι εδώ τώρα και εξαπλώνεται και θα αυξηθεί», είπε ο πρόεδρος σχετικά με την παραλλαγή της όμικρον ενώ συναντήθηκε με την ομάδα απόκρισης του κορωνοϊού.

«Για τους ανεμβολίαστους εξετάζουμε έναν χειμώνα σοβαρών ασθενειών και θανάτου, αν δεν εμβολιαστείτε για τους ίδιους, τις οικογένειές σας και τα νοσοκομεία που σύντομα θα κατακλύσουν».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ