Αϊτή: Όλοι οι απαχθέντες ιεραπόστολοι των ΗΠΑ αφέθηκαν τώρα ελεύθεροι

Αϊτή: Τα Χριστιανικά Υπουργεία Βοήθειας είπαν ότι δοξάζουν τον Θεό για την προσευχή τους που εισακούστηκε. Τα υπόλοιπα μέλη μιας ιεραποστολικής ομάδας των ΗΠΑ που απήχθησαν πριν από δύο μήνες στην Αϊτή αφέθηκαν ελεύθερα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η αστυνομία της Αϊτής και η ομάδα.Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Αστυνομίας της Αϊτής, Gary Desrosiers, επιβεβαίωσε στο Associated Press ότι οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά δεν έδωσε αμέσως περισσότερες λεπτομέρειες. “Δοξάζουμε τον Θεό για την προσευχή που εισακούστηκε – οι υπόλοιποι 12 όμηροι είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!” ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα Υπουργεία Χριστιανικής Βοήθειας. «Ελάτε μαζί μας για να δοξάσουμε τον Θεό που και τα 17 αγαπημένα μας πρόσωπα είναι τώρα ασφαλή»

Η θρησκευτική ομάδα με έδρα το Οχάιο είπε ότι τρεις ακόμη όμηροι απελευθερώθηκαν την Κυριακή, ενώ άλλοι 12 παραμένουν απαγμένοι στην Αϊτή. Η ομάδα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η ομάδα που εδρεύει στο Οχάιο είπε ότι ελπίζει να παράσχει περισσότερες πληροφορίες αργότερα. «Αισθανόμαστε υπέροχα», είπε ο Ρον Μαρκς, ιερέας στην Εκκλησία των Αδελφών Χαρτ Ντάνκαρντ στο Χαρτ του Μίσιγκαν, στα μέλη του οποίου περιλαμβάνονται μερικοί από τους ομήρους.

Ο Κάρλετον Χορστ, μέλος της εκκλησίας του Χαρτ, είπε ότι τα μέλη της εκκλησίας έλαβαν ένα μήνυμα κειμένου την Πέμπτη το πρωί από “κάποιον που συνδέεται με την κατάσταση” ότι όλοι οι όμηροι είχαν απελευθερωθεί. Μεταξύ των ομήρων ήταν μια μητέρα και τέσσερα από τα παιδιά της που ανήκουν στην εκκλησία.

Ο Χορστ, ο οποίος είναι φίλος με την οικογένεια, είπε ότι η εκκλησία χαίρεται και ότι «χαιρόταν που αυτό το μέρος των πραγμάτων τελείωσε επιτέλους, απλώς δοξάστε τον Κύριο για αυτό».

Οι ιεραπόστολοι απήχθησαν από τη συμμορία των 400 Mawozo στις 16 Οκτωβρίου. Υπήρχαν πέντε παιδιά στην ομάδα των 16 πολιτών των ΗΠΑ και ένας Καναδός,συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού 8 μηνών .

Ο οδηγός τους από την Αϊτή επίσης απήχθη, σύμφωνα με τοπική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δύο από τους ομήρους αφέθηκαν ελεύθεροι τον Νοέμβριο και άλλοι τρεις νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Δεν αναγνωρίστηκαν, αλλά μέλη της εκκλησίας του Χαρτ είπαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Μίσιγκαν ότι δύο ήταν από το Χαρτ.

   

Εκτός από το Μίσιγκαν, οι όμηροι είναι από το Ουισκόνσιν, το Οχάιο, το Τενεσί, την Πενσυλβάνια, το Όρεγκον και το Οντάριο του Καναδά, σύμφωνα με την ιεραποστολική ομάδα.

«Σήμερα είναι η μέρα για την οποία ελπίζαμε, προσευχόμασταν και εργαζόμασταν τόσο σκληρά για να επιτύχουμε», δήλωσε ο βουλευτής Bill Huizenga, του οποίου η περιφέρεια του Κογκρέσου στο δυτικό Μίσιγκαν περιλαμβάνει το Χαρτ.

“Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της ομάδας διαπραγμάτευσης ομήρων για την επιμέλειά της στην εξασφάλιση της ασφαλούς απελευθέρωσης όλων των ομήρων. Αυτή είναι μια μεγάλη μέρα για οικογένειες στο Μίσιγκαν και σε ολόκληρο το έθνος που ανησυχούν για την ασφάλεια των αγαπημένων τους.” είπε ο Χουίζενγκα.

Ο αρχηγός της συμμορίας 400 Mawozo είχε απειλήσει να σκοτώσει τους ομήρους αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά του.

Οι αρχές είπαν ότι η συμμορία απαιτούσε 1 εκατομμύριο δολάρια ανά άτομο, αν και δεν ήταν σαφές εάν αυτό περιλάμβανε και τα παιδιά.

Παρέμεινε ασαφές την Πέμπτη εάν καταβλήθηκαν λύτρα ή ποιες προσπάθειες οδήγησαν στην ελευθερία των ομήρων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here