Τέιλορ Σουίφτ: Πάρτι στο Σίδνεϊ έγινε εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού – Εκατοντάδες σε καραντίνα


Ένα πάρτι που διοργάνωσαν οι θαυμαστές της Τέιλορ Σουίφτ στο Σίδνεϊ για το νέο της άλμπουμ, μετατράπηκε σε εστία υπερμετάδοσης της COVID-19, λένε οι αξιωματούχοι.

Η εκδήλωση φαίνεται να συνδέεται με 97 νέα κρούσματα COVID-19, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Το υπουργείο Υγείας είπε ότι τα νέα κρούσματα πιθανότατα συνδέονται με την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη «Όμικρον» και κάλεσαν όλους όσοι έδωσαν το παρών στο σόου “On Repeat: Taylor Swift Red Party” στις 10 Δεκεμβρίου να υποβληθεί αμέσως σε εξετάσεις.

«Οι υγειονομικές αρχές επικοινώνησαν επειγόντως με 600 άτομα που παρακολούθησαν το Metro Theatre και έκαναν check in μέσω του κωδικού QR και καλεί τους ίδιους και τα μέλη των νοικοκυριών τους να υποβληθούν αμέσως σε εξετάσεις και να ακολουθήσουν τις συμβουλές δημόσιας υγείας», ανέφερε το δελτίο τύπου από το Υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στο TikTok δείχνει ένα γεμάτο χώρο για τη συναυλία, με ανθρώπους να χορεύουν και να τραγουδούν μαζί το τραγούδι της ποπ σταρ με τίτλο «State of Grace». Η εκδήλωση ήταν ένα ανεξάρτητο πάρτι ακρόασης και δεν ήταν επίσημα συνδεδεμένο με τη γνωστή τραγουδίστρια.

Η Αυστραλία έχει αυστηρούς κανονισμούς για την COVID-19, όπως κυρώσεις για μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις απομόνωσης, δοκιμών και καραντίνας. Τα πρόστιμα κυμαίνονται από 5.000 δολάρια για ιδιώτες μέχρι 10.000 δολάρια για εταιρείες.

«Όλοι πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση όταν γιορτάζουν με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους και δεν πρέπει να παρευρίσκονται σε καμία κοινωνική εκδήλωση εάν έχουν συμπτώματα», πρόσθεσαν οι Αρχές.

Τα κρούσματα COVID-19 στη Νέα Νότια Ουαλία έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Από την Παρασκευή, η Αυστραλία ανέφερε 242.767 κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 28 ημέρες και 40.887.760 κατοίκους πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ