Αίγυπτος Όμικρον: Η Αίγυπτος ανακοίνωσε τα 3 πρώτα κρούσματα της νέας παραλλαγής στο αεροδρόμιο του Καΐρου


Οι αιγυπτιακές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τα πρώτα κρούσματα στη χώρα της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού. Τρία άτομα βρέθηκαν θετικοί στην μετάλλαξη ανάμεσα σε 26 ταξιδιώτες που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου. Αυτό δήλωσε το υπουργείο Υγείας σε δήλωση αργά την Παρασκευή. Ωστόσο, δεν ανέφερε λεπτομέρειες ως προς το από πού προέρχονται οι τρεις ταξιδιώτες που έχουν νοσήσει με την Omicron. Το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Masrawy ανέφερε ότι οι τρεις τους βρίσκονταν μεταξύ των ταξιδιωτών που έρχονταν στην Αίγυπτο από τη Νότια Αφρική, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα μέχρι στιγμής.

Κρούσματα Όμικρον Αίγυπτος: Δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα

Το υπουργείο είπε σε δήλωσή του ότι δύο από τα άτομα που μολύνθηκαν δεν εμφάνισαν συμπτώματα, ενώ το τρίτο υπέφερε από ήπια συμπτώματα. Και οι τρεις έχουν απομονωθεί σε νοσοκομείο του Καΐρου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού. Πρόκειται για μια ανησυχητική τροπή, σε μία χώρα τόσο πυκνοκατοικημένη όσο η Αίγυπτος και ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο. Ο συνωστισμός δεν μπορεί να περιοριστεί, με αποτέλεσμα η ένταση της μεταδοτικότητας της Όμικρον να προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις τοπικές αρχές. Εάν ξεκινήσει η εξάπλωση, θα είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθεί.

Στο μέτωπο του κορωνοϊού συνολικότερα, οι αρχές ανέφεραν την Παρασκευή περισσότερα από 900 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα κορωνοϊού και 43 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες. Η Αίγυπτος έχει αναφέρει συνολικά 373.500 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 21.277 θανάτων, από την έναρξη της πανδημίας. Εάν και τα νούμερα φαίνονται σταθερά, εντούτοις κανένας εφησυχασμός δεν ταιριάζει στην περίσταση. Αντιθέτως, η Αίγυπτος επισημαίνει πως οι έλεγχοι στα σύνορα έχουν ενταθεί και θα ενταθούν ακόμη περισσότερο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί κατά το δυνατόν ο εντοπισμός των ύποπτων κρουσμάτων με τη νέα, άκρως πιο μεταδοτική, παραλλαγή του ιού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ