Σκρέκας: Τι θα προβλέπουν τα νέα μέτρα στήριξης για λογαριασμούς ρεύματος και φυσικό αέριο


«Όλο το 2022 φαίνεται ότι το ενεργειακό κόστος θα είναι αρκετά υψηλότερο από ότι τη χρονιά που πέρασε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι ανατιμήσεις στην ενέργεια διαρκούν περισσότερο απ’ ότι αναμενόταν.

«Οι τιμές στην ενέργεια είναι κάτι ανησυχητικό σε επίπεδο Ευρώπης και στη χώρα μας. Δυστυχώς φαίνεται οι ανατιμήσεις να κρατούν περισσότερο. Όλο το 2022 φαίνεται ότι το ενεργειακό κόστος θα είναι αρκετά υψηλότερο από ότι τη χρονιά που πέρασε. Το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι τιμές θα είναι πολύ υψηλές. Από τον Απρίλιο φαίνεται μια αποκλιμάκωση, θα μειώσει τα επίπεδα ενέργειας, αλλά όχι σε τιμές του 2020. Αυτό προβληματίζει σε παγκόσμιο επίπεδο διότι εκτινάσσει τις τιμές πρώτων υλών, μεταφορών και άρα δημιουργεί πληθωριστικές πιέσεις», δήλωσε ο υπουργός, μιλώντας στο Open.

Αναφερόμενος στην ενίσχυση του φυσικού αερίου, που όπως είπε οι τιμές έχουν τετραπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, ο κ. Σκρέκας υπολόγισε ότι «τα τέλη χρήσης δικτύου που έχουμε αναστείλει και η έκπτωση 15%, σημαίνει ότι η μείωση στην τιμή σε μηνιαία βάση είναι της τάξης των 60 ευρώ. Καλύπτει ποσοστό της αύξησης, αλλά μην ξεχνάμε πολλοί είναι δικαιούχοι και του επιδόματος θέρμανσης, οπότε με αυτόν τον τρόπο τελικά η αύξηση θα είναι πολύ μικρή».

Ο κ. Σκρέκας, πρόσθεσε, ότι για τους αγρότες θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης από τον πρωθυπουργό «Ο πρωτογενής τομέας βάλλεται. Και πρέπει να λάβουμε σοβαρά μέτρα και μακροπρόθεσμα, διότι θα πληγεί και από την κλιματική κρίση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ