Επεισόδιο στη Βουλή Τσίπρα – Γεραπετρίτη: Αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Ώρα να πηγαίνετε κύριε Πρόεδρε» είπε ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσπούν σε αντιδράσεις φωνάζοντας «Ντροπή σου».

Το λόγο να απαντήσει ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, «έχετε αναλάβει να είστε πάντα αυτό του κύριου Μητσοτάκη και κάθε φορά που όμιλο έρχεστε να απαντήσετε σε μένα, έβαλα και πρόεδρος της Βουλής σήμερα για πρώτη φορά σε συνθήκες προϋπολογισμού δύο άτομα ανάμεσα σε μένα και τον πρωθυπουργό, δεν είσαστε αρχηγός κόμματος για να έχω εγώ υποχρέωση να κάθομαι να σας ακούω και να σας απαντώ.

Και δεν είσαστε ούτε καν εκλεγμένος με την ψήφο του ελληνικού λαού σ’ αυτό το κοινοβούλιο. Όταν πάρετε την ψήφο του ελληνικού λαού να έχετε το θάρρος και το θράσος να απαντάτε στον αρχηγό της αντιπολίτευσης και στους πολιτικούς αντιπάλους. Και κάτι ακόμα γι’ αυτό και σας ζητώ να ανακαλέσετε αυτή τη φράση, εσείς ήσασταν αυτός που δήλωσε ότι και 5000 ΜΕΘ να είχαμε το ίδιο ακριβώς θα ήταν, είσαστε σήμερα υποχρεωμένος να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό αντί να μας κουνάτε το δάχτυλο». Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την αίθουσα για την ομιλία Γεραπετρίτη.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπουργός Επικρατείας, ο οποίος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα,λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «θεωρώ προσβλητικό για το κοινοβούλιο ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί αυτονόητο ότι συνομιλεί μόνο με τον πρωθυπουργό, η κοινοβουλευτική ταξί επιβάλει οι αρχηγοί των κομμάτων να ακούν και να δέχονται όλους τους βουλευτές. Είδε μομφή ότι δεν έχω εκλογή με την ψήφο του ελληνικού λαού, την επιστρέφω απλώς, διότι καλό είναι να αναγιγνώσκει το ποια είναι ιστορία του θεσμού των βουλευτών επικρατείας και ας κοιτάξει στο κόμμα του τους δικούς του βουλευτές επικρατείας για να τους πει το ίδιο πράγμα. Ας πει λοιπόν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υπάρχουν βουλευτές δύο ταχυτήτων»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here