Προϋπολογισμός 2022: Live η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή


Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2022

  

Στο βήμα της βουλής για τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022 βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό και ζήτησε εκλογές.

Δείτε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού:

«Μετά από 27 μήνες ο κύριος Τσίπρας υπό τις έντονες επιθυμίες της κοινοβουλευτικής ομάδας διέβη τον εκλογικό Ρουβίκωνα και αποφάσισε να ζητήσει εκλογές. Κύριε Τσίπρα πρέπει να σας πω ότι εάν υπάρχει ένας πολιτικός στη χώρα ο οποίος σήμερα θα είχε ουσιαστικό όφελος από τις πρόωρες εκλογές, αυτός δεν θα ήσασταν εσείς, αλλά εγώ» ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, σχολίασε πως «θα ήταν μεγάλος πειρασμός να προκηρύξω εκλογές σήμερα μόνο και μόνο για να δω τον πανικό στο βλέμμα σας τη στιγμή που θα το έκανα!», με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να απαντούν «καντο, κάντο».

«Πρέπει επίσης να σας πω ότι και στο παρελθόν υπήρξαν ουκ ολίγες πολιτικές ευκαιρίες αυτούς τους 26 μήνες που θα μου επέτρεπαν να είχα προκηρύξει εθνικές εκλογές με πολύ μεγάλη βεβαιότητα ότι αυτές θα οδηγούσαν τη Νέα Δημοκρατία σε ένα αποτέλεσμα πολύ καλύτερο από το εκλογικό αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουλίου του 2019. Αναφέρω ενδεικτικά την περίοδο του Μαΐου και του Ιουνίου του περασμένου έτους, όταν τα ποσοστά αποδοχής της κυβέρνησης ήταν επιεικώς στρατοσφαιρικά. Δεν το έκανα κύριε Τσίπρα αν και είμαι σίγουρος ότι εσείς θα το είχατε κάνει. Δεν είμαστε όμως το ίδιο και μας χωρίζει μία άβυσσος ευθύνης» είπε.

Κλείνοντας την απάντηση του για τις εκλογές, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές για να μη βγει τρίτο κόμμα!

«Όλες οι αντιπολιτεύσεις εκλογές ζητάνε, αλλά εκλογές γίνονται οπότε θέλει κυβέρνηση. Έχω εξήγηση γιατί ζητήσατε εκλογές σήμερα. Ζητήσατε εκλογές σήμερα όχι γιατί πιστεύετε ότι θα είστε πρώτο, αλλά για την γνωρίζετε ότι όσο περνάει ο χρόνος, κινδυνεύετε να είστε τρίτο κόμμα!»

«Θεματοφύλακες», ανάπτυξη και στρατηγικά σχέδια

Αναστάτωση δημιουργήθηκε στην αίθουσα όταν ο πρωθυπουργός ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν το κόμμα του έχει σχέση με τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

«Θέλω να θυμίσω ότι ο περσινός προϋπολογισμός προέβλεπε μία ανάπτυξη της τάξης του 4% και όμως ήδη στο ενιάμηνο καταγράφηκε μεγέθυνση του δημόσιου πλούτου κατά 9,3%, η τρίτη καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη. Αυτό σημαίνει ότι η πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ετήσια ανάπτυξη 7,1 % είναι μάλλον μετριοπαθής, η δική μας αναθεωρημένη εκτίμηση για ανάπτυξη 6,9% θα αποδειχθεί στην πράξη εξαιρετικά συντηρητική. Όσοι μιλούσαν πέρυσι για στασιμότητα και ανεργία διαψεύστηκαν. Όσοι μας έλεγαν ότι είναι αδύνατον η ελληνική οικονομία να πετύχει γρήγορη ανάπτυξη διαψεύστηκαν. Κατέρρευσε η αντιπολίτευση της καταστροφής. Η κυβέρνηση έπεσε έξω στους υπολογισμούς της αλλά έπεσε έξω προς τα πάνω, όχι προς τα κάτω» είπε ο κ. Μητσοτάκης, που λίγο αργότερα απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, αστειεύτηκε λέγοντας: «Δεν ξέρω πως να σας λέω, ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ. Λύστε τα θέματα σας και εσείς να μας διευκολύνετε».

Για «ανάπτυξη» και «κοινωνική φροντίδα» στη χώρα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τα 73 στρατηγικά σχέδια της κυβέρνησης, αλλά και εταιρίες κολοσσούς που επενδύουν στην Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ