Σεξ σκέψη: Πόσο συχνά σκέφτονται το σεξ οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες;


Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι οι άνδρες κάθονται όλη μέρα και σκέφτονται το σεξ

Ο δημοφιλής μύθος λέει ότι είναι μία φορά κάθε επτά δευτερόλεπτα, για την ακρίβεια. Εάν μετρήσετε τον αριθμό των δευτερολέπτων σε μια ώρα (3.600) και τον διαιρέσετε με το 7, θα έχετε περίπου 514 σεξουαλικές σκέψεις μόλις σε μία ώρα! Φαίνεται πολύ.

Πόσο συχνά λοιπόν οι άνθρωποι σκέφτονται πραγματικά το σεξ; Μια ερευνητική ομάδα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο διεξήγαγε μια μελέτη για να παρακολουθεί πόσο συχνά ένα δείγμα 283 φοιτητών κολεγίου σκέφτονταν για το σεξ, το φαγητό και τον ύπνο κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας.

Κατά μέσο όρο, οι άνδρες ανέφεραν ότι σκέφτονταν το σεξ 19 φορές την ημέρα, ενώ οι γυναίκες ανέφεραν ότι το σκέφτονταν 10 φορές την ημέρα. Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι άνδρες σκέφτονται το σεξ σχεδόν δύο φορές περισσότερο από τις γυναίκες.

Τι σημαίνουν αυτά τα ευρήματα;

Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα «καμία σημαντική αλληλεπίδραση μεταξύ του φύλου του συμμετέχοντος και του τύπου της γνωστικής λειτουργίας που αναφέρεται».

Έτσι, ενώ οι άνδρες σκέφτονταν το σεξ πιο συχνά, σκέφτονταν επίσης το φαγητό και τον ύπνο πιο συχνά από τις γυναίκες. Σε άλλη μελέτη εξετάστηκαν 2.000 σεξουαλικά ενεργοί Αμερικανοί ενήλικες σχετικά με το πόσο συχνά μιλούν για το σεξ.

Το 65% των ενηλίκων ανέφεραν ότι αισθάνονται άνετα να μοιράζονται τη σεξουαλική τους ζωή με άλλους, με το 29% να δηλώνει «πολύ άνετα».

Οι ερωτηθέντες ήταν πιο πιθανό να συζητήσουν τη σεξουαλική τους ζωή με τον άλλο/τη σύντροφο/σύζυγό τους (61%), ακολουθούμενοι από τον καλύτερο φίλο (60%), τους φίλους (40%) τους συναδέλφους τους (28%) και τους συγκάτοικους (26%).

Είναι απολύτως λογικό να μιλά κανείς για το σεξ με τον σύντροφό του, αφού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι λαμβάνουν συμβουλές για τη σεξουαλική τους ζωή. Ποιος θα το φανταζόταν, αλλά φαίνεται ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνετε καλύτεροι στο σεξ με το άτομο με το οποίο κοιμάστε είναι να το ρωτήσετε απευθείας!

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, η στροφή σε φίλους και άλλους πόρους είναι πρόσθετοι δρόμοι. Στους Αμερικανούς αρέσει επίσης να καυχιούνται για τις σεξουαλικές τους περιπέτειες.

Δεν λέμε μόνο σε ένα άτομο για την “απίστευτη νύχτα που πέρασα” – λέμε κατά μέσο όρο σε 4 διαφορετικά άτομα. Ενώ μερικές φορές λέμε σε άτομα σε μια ομάδα, γενικά, έχουμε πολλές, ξεχωριστές συνομιλίες με διαφορετικούς ανθρώπους για τις σεξουαλικές μας περιπέτειες (πιθανότατα ωραιοποιούμε τα γεγονότα από τη νύχτα με κάθε επανάληψη).

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ