Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ: Ανακοινώνει εξ αποστάσεως μαθήματα μέχρι 14 Ιανουαρίου λόγω της omicron

Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ: Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ανακοινώνει εξ αποστάσεως μαθήματα για το μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου λόγω της «ταχείας αύξησης» των κρουσμάτων omicron Το Χάρβαρντ σημείωσε ότι η αλλαγή οφείλεται στην «ταχεία αύξηση» των κρουσμάτων κορωνοϊού

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ θα αναγκαστούν να σπουδάσουν εξ αποστάσεως το μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου λόγω της «ταχείας αύξησης» των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωσή του το Σάββατο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μια «ταχεία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 σε τοπικό επίπεδο και σε ολόκληρη τη χώρα» ανάγκασε τους διοικητές των πανεπιστημίων να λάβουν την απόφαση. “Γράφουμε για να σας ενημερώσουμε ότι για τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιανουαρίου θα λάβουμε μέτρα για να μειώσουμε την πυκνότητα στην πανεπιστημιούπολη μεταφέροντας μεγάλο μέρος της μάθησης και της εργασίας μας εξ αποστάσεως.

Να ξέρετε ότι δεν κάνουμε αυτό το βήμα επιπόλαια. Υποκινείται από την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 τοπικά και σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς και η αυξανόμενη παρουσία της υψηλής μεταδοτικότητας της παραλλαγής Omicron», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ θα μεταβεί κυρίως σε εξ αποστάσεως λειτουργίες για τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιανουαρίου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οι διαχειριστές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έγραψαν ότι η απόφαση για αλλαγή μαθημάτων στο Διαδίκτυο ελήφθη με «την υγεία και την ασφάλεια της κοινότητάς μας ως κορυφαία προτεραιότητά μας».

Οι καθηγητές, το προσωπικό και οι ερευνητές ενθαρρύνονται να εργαστούν εξ αποστάσεως για τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Ιανουαρίου.

Η χειμερινή συνεδρία του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου και το εαρινό εξάμηνο ξεκινά στις 24 Ιανουαρίου.

Οι περισσότεροι φοιτητές θα σπουδάσουν εξ αποστάσεως εκτός και αν έχουν «εξουσιοδότηση» από το σχολείο τους να επιστρέψουν στην πανεπιστημιούπολη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και αναφέρει ότι ορισμένα προγράμματα με βασικές απαιτήσεις προσωπικής παρουσίας θα συνεχιστούν στην πανεπιστημιούπολη. «Κάποια προγράμματα θα συνεχιστούν αυτοπροσώπως, για παράδειγμα εκείνα με βασικές κλινικές απαιτήσεις με ανθρωποκεντρικό εργαστήριο ή με επίκεντρο τον ασθενή», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι διαχειριστές έγραψαν ότι αργότερα τον Ιανουάριο, το πανεπιστήμιο θα μπορούσε να επιστρέψει σε «πιο ισχυρές δραστηριότητες στην πανεπιστημιούπολη», αλλά σημείωσαν ότι αυτό εξαρτάται από τις συνθήκες δημόσιας υγείας.

Το Χάρβαρντ δεν είναι το πρώτο πανεπιστήμιο που ανακοινώνει μια στροφή στην εικονική μάθηση για το μεγαλύτερο μέρος του Ιανουαρίου.

Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ανακοίνωσε επίσης μια στροφή προς τη διαδικτυακή μάθηση για τους περισσότερους φοιτητές κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του χειμερινού τριμήνου τον Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here