Ύπνος φροντίδα: Tips πριν κοιμηθούμε για έναν ύπνο ήρεμο χωρίς έγνοιες

Το να διατηρήσουμε μια ρουτίνα φροντίδας του εαυτού μας πριν από τον ύπνο είναι σίγουρα κάτι πολύ σημαντικό. Αν αναρωτιέστε γιατί κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό, τότε εστιάστε στην ψυχική και σωματική σας υγεία και από που εξαρτώνται. Πολλά πράγματα μπορούν να διορθωθούν με έναν καλό και ήρεμο ύπνο. Εάν δεν καταφέρετε να κοιμηθείτε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ, αυτό είναι σίγουρα κάτι που θα σας οδηγήσει σε αυξημένο ποσοστό άγχους, μη καθαρή σκέψη και αδυναμία συγκέντρωσης. Αν κάθε βράδυ επαναλαμβάνετε κάποια συγκεκριμένα πράγματα για να κοιμηθείτε, τότε σίγουρα θα βοηθηθείτε στο να κοιμηθείτε καλά, για να ξεκουράσετε σώμα και πνεύμα.

Συμβουλές αυτοφροντίδας για καλό ύπνο

Το να έχετε ένα άνετο περιβάλλον ύπνου και να αφιερώνετε χρόνο στο να χαλαρώνετε πριν τον ύπνο, θα δημιουργήσει σίγουρα το περιβάλλον για έναν αναζωογονητικό ύπνο. Ο αναζωογονητικός ύπνος θα έχει ως αποτέλεσμα να αισθάνεστε σε εγρήγορση, ξεκούραστοι και έτοιμοι για την επόμενη μέρα που μπορεί να είναι και δύσκολη. Το σίγουρο είναι ότι η ρουτίνα του ύπνου δεν είναι ίδια για όλους και αυτό συμβαίνει γιατί όλοι οι άνθρωποι και ο καθένα ξεχωριστά έχει διαφορετικές ανάγκες και προτιμήσεις. Ενώ ορισμένες συμβουλές για αυτοφροντίδα ισχύουν για άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, όπως η δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος ύπνου, κάθε ηλικιακή ομάδα έχει επίσης συμβουλές που καλύπτουν τις συγκεκριμένες ανάγκες ύπνου τους.

  1. Παιδιά: Τα παιδιά χρειάζονται τον περισσότερο ύπνο, μεταξύ 9 και 16 ωρών ημερησίως, ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού.
  2. Έφηβοι : Χωρίς επαρκή ύπνο, οι έφηβοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο προβλημάτων ψυχικής υγείας.
  3. Φοιτητές κολεγίου : Καθώς περνούν από παιδιά σε ενήλικες, οι φοιτητές χρειάζονται μια καλή νυχτερινή ανάπαυση για να διατηρήσουν ισχυρή ψυχική υγεία.
  4. Ενήλικες: Ο καλός βραδινός ύπνος συμβάλλει στην προώθηση της μακροχρόνιας καλής σωματικής και ψυχικής υγείας.
  5. Γονείς : Η αυτοφροντίδα που περιλαμβάνει συμβουλές χαλάρωσης και ανακουφιστικά από το άγχος βοηθάει πολύ τους γονείς να κοιμηθούν με αποκατάσταση.

Το να ενσωματώσουμε ένα σύστημα αυτοφροντίδας κάθε φορά που προετοιμαζόμαστε να κοιμηθούμε, συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του ύπνου σας καθώς και της συνολικής μας υγείας. Στη σύγχρονη εποχή που ζούμε οι επαγγελματική μας καθημερινότητα μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να την διαχειριστούμε. Γι’ αυτόν τον λόγο και για άλλους [πολλούς λόγους, πρέπει να γίνει επιτακτική ανάγκη να αφιερώνουμε χρόνο για τον εαυτό μας πριν τον ύπνο, κάθε μέρα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here