Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Διακοπή της κυκλοφορίας σε Αχαρνών, λεωφόρο Φυλής και Πάρνηθα λόγω χιονιά


Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Διακοπή της κυκλοφορίας σε σημεία των Αχαρνών, της λεωφόρου Φυλής και της Πάρνηθας, λόγω χιονόπτωσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Κάρμελ» που από την Παρασκευή το βράδυ σαρώνει ολόκληρη τη χώρα με χιόνια και καταρρακτώδεις βροχές.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία των Αχαρνών, της λεωφόρου Φυλής και της Πάρνηθας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έκλεισαν η οδός Φιλίας των Λαών στις Αχαρνές, από το ύψος της Φιλελλήνων προς την Πάρνηθα και η λεωφόρος Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, στο ρεύμα προς καζίνο, από το ύψος της ταβέρνας «Πίνδος».

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ισχυρός παγετός με τη θερμοκρασία κοντά στους -9 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία

Παγετός σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος στη Δυτική Μακεδονία ήταν ισχυρός με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους -9 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες καταγράφτηκαν στον ‘Αγιο Παύλο Ημαθίας με -8,7 βαθμούς Κελσίου, στο Φαράγγι Μοιρών Φλώρινας με -7,6, στην Κίτρινη Λίμνη κοζάνης με -6,6, στο Περτούλι Τρικάλων με -6,4 και στον Επτάλοφο Κιλκίς με -6,3 βαθμούς.

Οι οκτώ χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες της Κυριακής 19/12/2021, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ