Σκασμένα χείλη: Πώς να αποφύγουμε το σκάσιμο των χειλιών μας;


Ο χειμώνας μπορεί να είναι δύσκολος ακόμα και για εκείνους που αγαπούν το κρύο. Είναι η εποχή που μπορεί να είναι ιδιαίτερα βίαιη για τα χείλη σας, τα οποία είναι πολύ συχνά ξηρά και σκασμένα. Άλλωστε, το κρύο έχει μεγάλη επίδραση στο σώμα μας, και αυτό περιλαμβάνει και τα χείλη μας. Γιατί όμως τα χείλη μας σκάνε ή στεγνώνουν; Η αλήθεια είναι ότι είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα χείλη σας δεν έχουν τον ίδιο τύπο δέρματος με το υπόλοιπο πρόσωπο και το σώμα σας. Τα χείλη είναι ένας ειδικός τύπος δέρματος που είναι πολύ λεπτός και ευαίσθητος — που σημαίνει ότι απαιτούν αρκετή επιπλέον φροντίδα. Τα χείλη μας λοιπόν, στεγνώνουν δέκα φορές πιο γρήγορα από το υπόλοιπο δέρμα στο πρόσωπό μας. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε επιπλέον προστασία.

Ας δούμε λοιπόν μερικές θεραπείες για τα σκασμένα χείλη:

  • Χρησιμοποιήστε ένα lip balm για τα χείλη που βασίζεται σε φυσικά συστατικά. Αυτό θα κλειδώσει την υγρασία στα χείλη σας και θα βοηθήσει στην επούλωση ρωγμών και σχισμών στο δέρμα. Αναζητήστε μια θεραπευτική αλοιφή που περιέχει βαζελίνη, αιθέρια έλαια ή γλυκερίνη.
  • Μείνετε μακριά από τα lip balms που περιέχουν καμφορά, ευκάλυπτο και μενθόλη, καθώς αυτά τα συστατικά δίνουν αρχικά την αίσθηση ότι καταπραΰνουν, αλλά στην πραγματικότητα στεγνώνουν τα χείλη σας και επιδεινώνουν το πρόβλημα.
  • Βεβαιωθείτε ότι το lip balm σας περιέχει αντηλιακό αφού, παρά τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, ο ήλιος εξακολουθεί να λάμπει το χειμώνα.
  • Μείνετε ενυδατωμένοι καθώς η κατανάλωση νερού, κάνει ως γνωστόν καλό στο δέρμα σας και αυτό περιλαμβάνει τα ευαίσθητα χείλη σας.
  • Μην γλείφετε τα χείλη σας, όταν τα νιώθετε στεγνά. Είναι φυσικό να θέλετε να τα γλείψετε για να τους δώσετε υγρασία, αλλά το να γλείφεις τα χείλη σου έχει στην πραγματικότητα το αντίθετο αποτέλεσμα.
  • Μην δαγκώνετε, βουρτσίζετε ή τρίβετε τα χείλη σας όταν ξεφλουδίζουν. Μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να απαλλαγείτε από αυτό το ενοχλητικό, ερεθιστικό συναίσθημα που προκαλεί το ξεφλούδισμα ωστόσο, προσπαθήστε να αντισταθείτε σε αυτή την παρόρμηση.
  • Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη θεραπεία των σκασμένων χειλιών. Αντιμετωπίστε το ξεφλούδισμα και τις ρωγμές αμέσως. Εάν αφήσετε τα σκασμένα
    χείλη χωρίς φροντίδα, μπορεί ακόμα και να μολυνθούν ή να οδηγήσουν σε επιχείλιο έρπη.

Πώς όμως μπορείτε να αποτρέψετε τα σκασμένα χείλη;

  • Προσπαθήστε να κάνετε συνήθεια το να χρησιμοποιείτε συνεχώς το lip balm σας. Βάλτε ένα στο κομοδίνο, ένα στην τσάντα σας, ένα στο αυτοκίνητο, οπουδήποτε τελοσπάντων χρειάζεται, για να το έχετε πάντα διαθέσιμο.
  • Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα, αν η ατμόσφαιρα του σπιτιού σας το χρειάζεται λόγο σόμπας.
  • Φροντίστε να βάζετε lip balm πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ. Πολλοί άνθρωποι κοιμούνται με το στόμα ανοιχτό και οκτώ ώρες εισπνοής και εκπνοής από το στόμα, σίγουρα δεν θα βοηθήσουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ