Μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια: Gourmet γευστικοί συνδυασμοί που απογειώνουν το πιάτο

Αν το μοσχάρι αποτελεί ένα από τα αγαπημένα σας είδη κρέατος και αν πρέπει να το προσθέσετε και στην εβδομαδιαία σας διατροφή, τότε δοκιμάστε συνταγές που το περιέχουν. Υπάρχουν αρκετές συνταγές που το περιέχουν και είναι και πολύ νόστιμες. Ένα από τα μέρη του μοσχαρίσιου κρέατος που έχει αρχίσει να μπαίνει και στην ζωή των Ελλήνων είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα. Για τους περισσότερους είναι ένας υπέροχος κρασομεζές αλλά μπορεί να γίνει και ένα υπέροχο κυρίως πιάτο. Ένα τέτοιο πιάτο είναι τα μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια. Τα συστατικά για μοσχαρίσια μάγουλα με μανιτάρια είναι απλά και αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι είναι ένα φαγητό που μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά πάρα πολύ αργά.

Τα συστατικά είναι:

  • 4 κομμάτια των 400gr μοσχαρίσια μάγουλα κομμένα
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 60gr βούτυρο ανάλατο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8 μανιτάρια της αρεσκείας σας κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 6 φλιτζάνια χυμός παντζαριού
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζάνια ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 100gr μανιτάρια αποξηραμένα
  • Κάρδαμο και μαλακά βότανα όπως ο μάραθος για το σερβίρισμα

Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, απλά να ζεστάνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Αλείψτε το μοσχάρι με το λάδι και αλατοπιπερώστε το. Μαγειρέψτε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει χρώμα ομοιόμορφα και μετά μεταφέρετε σε ένα πιάτο. ‘Επειτα λιώστε το μισό βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και ανακατέψτε κατά διαστήματα για 5 λεπτά. Προσθέστε το χυμό παντζαριού, το κρασί, το ζωμό και το θυμάρι και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας και μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 4 ώρες. Αν αναρωτιέστε πώς να φτιάξετε το ζωμό μοσχαρίσιου κρέατος τότε κρατήστε 1 φλιτζάνι από αυτό που ψήνετε σε ένα μπολ και προσθέστε το μοσχάρι.

Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη. Βάλτε το υπόλοιπο υγρό σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει και να μειωθεί κατά τα τρία τέταρτα. Εν τω μεταξύ, λιώστε τα υπόλοιπα 30gr βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Ανακατέψτε με 1/4 του φλιτζανιού το μοσχαρίσιο ζωμό και προσθέστε το κρέας. Μοιράζουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα και τα μανιτάρια στα πιάτα σερβιρίσματος. Περιχύνετε με υγρό που σιγοβράζει και σερβίρετε με κάρδαμο και βότανα. Απολαύστε ένα πιάτο που θα βρίσκατε μόνο σε gourmet εστιατόρια!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here