Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ: Κανένα ρήγμα στις σχέσεις Μητσοτάκη – Τσιόδρα – Υπάρχει διαρκής συνεργασία


Υπάρχει μια διαρκής συνεργασία αυτά τα δύο χρόνια ανάμεσα στο Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Σωτήρη Τσιόδρα, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ,  Νίκος Ρωμανός

Κάθετος ως προς τις άριστες σχέσεις που διατηρούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, σχολιάζοντας τόσο την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα που έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό όσο και την διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με τα συμπεράσματα της επίμαχης επιστημονικής μελέτης, είπε στο «Πρώτο Πρόγραμμα 91,6» , πως έχει εξαντληθεί το ζήτημα και πως η ουσία είναι αν και τι καινούργιο μας λέει. Όπως εκτίμησε, επιβεβαιώνει τα αυτονόητα, αυτά που έχουν πει πολλές προηγούμενες μελέτες και στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αυτά που έχει πει ο Πρωθυπουργός όλους τους προηγούμενους μήνες.

Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για χυδαία αξιοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το να διαστρεβλώνεις και να απομονώνεις επιστημονικά δεδομένα προκειμένου να κάνεις αντιπολίτευση σε μια τέτοια συγκυρία είναι ό,τι πιο χυδαίο μπορεί να κάνει κάνεις, εξήγησε.

Το ερώτημα είναι αν αυτή η μελέτη θα άλλαζε, αλλάζει ή πρέπει να αλλάξει σε κάτι την στρατηγική μας. Η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι. Η στρατηγική μας είναι στην ίδια κατεύθυνση και αυτής και όλων των άλλων μελετών με όποια κριτική μπορεί να κάνει κανείς, ανέφερε.

Η μελέτη λαμβάνει υπόψη μόνο τον παράγοντα εντός-εκτός ΜΕΘ και όχι όλους τους άλλους παράγοντες που σχετίζονται με το αν κάποιος μένει εκτός.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το έχει πει σε πολύ προγενέστερο χρόνο ότι ουσιαστικά έχουμε μια κατάσταση που προσομοιάζει σε ΜΕΘ δυο ταχυτήτων και αυτό είναι κάτι διαχρονικό. Αντίθετα, η μελέτη υπογραμμίζει τη σοβαρότητα και τη σημασία της στρατηγικής που έχει ακολουθηθεί. Δεν έχει ξαναγίνει στη Μεταπολίτευση μέσα σε δύο χρόνια να έχει διπλασιαστεί η δυναμικότητα του Συστήματος Υγείας, επισήμανε.
Ερωτηθείς αν υπάρχει ρήγμα με τον κ Τσιόδρα, απάντησε ότι αντίθετα υπάρχει μια διαρκής συνεργασία αυτά τα δύο χρόνια, ενώ από την άλλη πλευρά (της Αντιπολίτευσης) στοχοποιούν σταθερά επί δύο χρόνια τον κ Τσιόδρα, ξαφνικά τον αγάπησαν δύο μέρες και μόλις τους «άδειασε» με την ανακοίνωσή του, τον ξαναστοχοποίησαν. Δεν νομίζω, κατέληξε, ότι αυτή είναι σοβαρή πολιτική και δεν προσφέρει κάτι σε έναν εθνικό αγώνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ