Τάσεις MRB: Αξιολόγηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Οι τάσεις της MRB αποτυπώνουν και τις απαντήσεις για σημαντικά Ελληνικά Πρόσωπα όπως της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου

Ευνοϊκή παραμένει η γνώμη των Ελλήνων πολιτών για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τάσεων της MRB.

Συγκεκριμένα, για την κ. Σακελλαροπούλου έχει ευνοϊκή γνώμη, θεωρώντας την από τους καλύτερους, το 46,5%. Αντίθετα, ένα 28,6% δεν έχει θετική γνώμη για αυτή, ενώ στο 19% διαμορφώνεται το ποσοστό αυτών που δεν μπορούν να την αξιολογήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αντίστοιχες τάσεις, το προηγούμενο εξάμηνο, που δημοσιεύτηκαν τον Ιούνιο του 2021, για την κ. Σακελλαροπούλου είχε ευνοϊκή γνώμη το 46,2%, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό που είχε καταγράψει ήταν το 46,7%, έναν χρόνο πριν, τον Δεκέμβριο του 2020.

III. Εικόνα/Δημοτικότητα δημοσίων προσώπων

Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Σακελλαροπούλου

Θετικές κρίσεις (“Είναι από τους καλύτερους & ευνοϊκή γνώμη“)

Αρνητικές κρίσεις (“Όχι ευνοϊκή γνώμη”)

Σύνολο ερωτηθέντων (Ν=1500)

Αυξημένα είναι και τα ποσοστά δημοτικότητας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου. Για τον Αρχιεπίσκοπο έχει ευνοϊκή γνώμη το 54,2% των πολιτών, ενώ μόλις το 21,9% εξέφρασε αρνητική γνώμη και ένα 19,5% δεν μπόρεσε να τον αξιολογήσει.

Στην τελευταία μέτρηση, τον Ιούνιο του 2021, οι θετικές γνώμες για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έφταναν στο 52,2%, ενώ το ποσοστό που καταγράφει σε αυτή τη συγκυρία, είναι το υψηλότερο τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

III. Εικόνα/ Δημοτικότητα δημοσίων προσώπων

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Θετικές κρίσεις (“Είναι από τους καλύτερους & ευνοϊκή γνώμη”)

Αρνητικές κρίσεις (“Όχι ευνοϊκή γνώμη”)

Σύνολο ερωτηθέντων (Ν=1500)

Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε επίπεδο συνολικού δείγματος. Τα διαχρονικά στοιχεία, οι αναλύσεις σε σημαντικά υποκοινά (πχ δημογραφικά στοιχεία, ψηφοφόροι κομμάτων κλπ) και συγκεκριμένες ερωτήσεις συμπεριλαμβάνονται στην πλήρη έκθεση της έρευνας/μελέτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here