Μετάλλαξη Όμικρον – Ατσαλάκης: Εξαπλώνεται με τετραπλάσια ταχύτητα

Μόλις τα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον», φτάσουν στα 50 με 100, «η αύξηση των μολύνσεων θα είναι εκθετική»

Απογοητευτικές είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων για την πορεία του κορονοϊού, με την εξάπλωση της μετάλλαξης «Όμικρον»

Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής (19/12) στον ΣΚΑΪ, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, Γιώργος Ατσαλάκης, ανέφερε πως μόλις τα κρούσματα της νέας αυτής μετάλλαξης φτάσουν στα 50 με 100, «η αύξηση των μολύνσεων θα είναι εκθετική».

«Μόλις φτάσουμε περίπου στα 50 με 100 κρούσματα από εκεί και πέρα θα γίνει μια εκθετική αύξηση και μέσα σε 2 – 3 εβδομάδες θα έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που ίσως να μην τον έχουμε ξαναδεί ημερησίως», τόνισε ο καθηγητής.

Ο κ. Ατσαλάκης είπε επίσης ότι η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται με τετραλάσια ταχύτητα από την Δέλτα και «δεν την σταματάει σχεδόν κανένα μέτρο».

«Μερικώς αυστηρά lockdown για να εμποδιστούν οι επαφές και οι συνωστισμοί. Ένα ολικό lockdown ίσως να είναι ένα τελευταίο μέτρο», ανέφερε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τα μοντέλα των επιστημόνων, τυχόν εκθετική αύξηση των κρουσμάτων λόγω Όμικρον, θα συμπαρασύρει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία που θα μπορούσαν ακόμη και να τετραπλασιαστούν, επιβαρύνοντας δραματικά το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας. Ακόμη και οι θάνατοι ενδέχεται να διπλασιαστούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here