Ηνωμένο Βασίλειο: Περαιτέρω περιορισμοί εξακολουθούν να είναι δυνατοί πριν από τα Χριστούγεννα λόγω της omicron

Ηνωμένο Βασίλειο: Οι ίδιοι οι βουλευτές του Μπόρις Τζόνσον λένε ότι θα επαναστατήσουν ενάντια στους νέους περιορισμούς της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό –Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας αρνήθηκε να αποκλείσει την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών για την COVID-19 πριν από τα Χριστούγεννα εν μέσω της ταχείας αύξησης των λοιμώξεων και της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας σχετικά με την παραλλαγή Omicron.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 12.133 περισσότερα κρούσματα της παραλλαγής του κορωνοϊού Omicron την Κυριακή, αύξηση 21 τοις εκατό από την προηγούμενη ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων Omicron είναι πλέον 37.101.

Ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Sajid Javid δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση αξιολογεί την κατάσταση που εξελίσσεται γρήγορα και προέτρεψε το κοινό να είναι προσεκτικό καθώς οι επιστήμονες εξετάζουν τα δεδομένα.

Είπε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που είναι άγνωστα σχετικά με τη νέα παραλλαγή, ακόμη και όταν τα νοσοκομεία προετοιμάζονται για μια αύξηση των λοιμώξεων.

Ο Javid είπε ότι η κυβέρνηση πίστευε ότι περίπου το 60 τοις εκατό των νέων περιπτώσεων COVID-19 στην Αγγλία ήταν πλέον η παραλλαγή Omicron.

«Δεν υπάρχουν εγγυήσεις σε αυτήν την πανδημία, δεν νομίζω», απάντησε ο Javid όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο νέων περιορισμών, αναφέρει το Associated Press. «Σε αυτό το σημείο, πρέπει απλώς να τα κρατάμε όλα υπό έλεγχο».

Ο Τζαβίντ είπε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις «καταθλιπτικές» συμβουλές των επιστημόνων της, παρακολουθεί τα δεδομένα σε «σχεδόν ωριαία βάση» και θα το εξισορροπήσει με τον ευρύτερο αντίκτυπο των περιορισμών σε πράγματα όπως οι επιχειρήσεις και η εκπαίδευση.

Όπως σημειώνει το Reuters, περισσότεροι από 100 συντηρητικοί νομοθέτες του ίδιου του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον καταψήφισαν τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της COVID-19 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και ο Τζόνσον αντιμετωπίζει τη δική του κρίση που θα μπορούσε να ανατρέψει τον ρόλο του ως ηγέτη.

Όταν ο Javid ρωτήθηκε εάν ο Johnson ήταν πολύ αδύναμος για να επιβάλει περαιτέρω περιορισμούς, ο Javid είπε:

«Όχι, δεν νομίζω ότι συμβαίνει αυτό… εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, φυσικά, θα το παρουσιάσουμε στο κοινοβούλιο και το κοινοβούλιο θα αποφασίσει». Επιβεβαίωσε επίσης ότι το κοινοβούλιο θα ανακληθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων εάν η κυβέρνηση θελήσει να εισαγάγει περαιτέρω περιορισμούς, αναφέρει η The Independent.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan είπε ότι πιστεύει ότι οι νέοι περιορισμοί ήταν αναπόφευκτοι, διαφορετικά η υπηρεσία υγείας θα ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης υπό τις κοινές πιέσεις των ελλείψεων προσωπικού και των αυξημένων νοσηλειών.

Το Σάββατο, ο δήμαρχος Καν κήρυξε ένα μεγάλο περιστατικό στην πόλη, μια κίνηση που επιτρέπει στα τοπικά συμβούλια της πρωτεύουσας της Βρετανίας να συντονιστούν πιο στενά με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here