Καρδιά: Τα «αθόρυβα» συμπτώματα που προκαλούν οι βουλωμένες αρτηρίες

Ένα από τα προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στην καρδιά και όλο το καρδιαγγειακό σύστημα είναι οι βουλωμένες αρτηρίες. Η απόφραξη των αρτηριών είναι αποτέλεσμα της συσσώρευσης μιας κηρώδους ουσίας που ονομάζεται πλάκα στα εσωτερικά τοιχώματα των στεφανιαίων αρτηριών. Δηλαδή, αυτές που τροφοδοτούν με πλούσιο σε οξυγόνο αίμα την καρδιά.

Η συσσώρευση πλάκας έχει σαν αποτέλεσμα να στενεύει η αρτηρία. Κι επομένως να μην περνά μέσα από αυτή αρκετό αίμα.
Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνει σημαντικά ο κίνδυνος εμφράγματος και εγκεφαλικού.

Καρδιά: Συμπτώματα για βουλωμένες αρτηρίες

  • Πόνος στη γάμπα: Η κακή κυκλοφορία του αίματος στα άκρα λόγω απόφραξης των αρτηριών μπορεί να οδηγήσει σε πόνους και μουδιάσματα κατά το περπάτημα ή τη σωματική άσκηση
  • Πτυχώσεις στα αυτιά: Οι πτυχώσεις του δέρματος στον λοβό του αυτιού και ειδικότερα μία πτυχή στο αυτί διαγώνια μέχρι το κατώτερο άκρο του λοβού έχει αναφερθεί σε πολυάριθμες ιατρικές μελέτες ως «σιωπηλή» ένδειξη στεφανιαίας νόσου.
  • Τριχόπτωση: Μελέτη που περιλάμβανε σχεδόν 37.000 άντρες υπέδειξε ότι η σοβαρή τριχόπτωση, ιδιαίτερα στην κορυφή του κεφαλιού, αποτελεί ένδειξη για μελλοντική εκδήλωση στεφανιαίας νόσου.
  • Στυτική δυσλειτουργία: Η δυσκολία επίτευξης ή διατήρησης της στύσης είναι συχνά αποτέλεσμα απόφραξης των αρτηριών που βρίσκονται στην περιοχή της λεκάνης. Κι εκδηλώνεται προειδοποιητικά πριν από ένα έμφραγμα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here