Θετικός στον κορωνοϊό: Τι πρέπει να κάνετε αν διαγνωστείτε με Covid;

Θετικός στον κορωνοϊό: Μπορεί να ήρθατε σε επαφή με κάποιον που έχει Covid-19 ή ίσως νιώθατε άρρωστοι και έπρεπε να κάνετε το τεστ

Ίσως δεν είχατε συμπτώματα και κάνατε εξετάσεις για την εργασία σας ή πριν ταξιδέψετε. Τώρα έχετε βγει θετικοί και δεν είστε σίγουροι για το τι θα ακολουθήσει.

Τι συμβαίνει όταν είστε θετικοί στον Covid-19 και τι πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι που ζουν μαζί σας; Το πρώτο βήμα είναι να κάνετε ένα τεστ. Μπορείτε να κάνετε είτε μια εξέταση PCR είτε rapid test. Αν κάνετε self test, θα έχετε αποτέλεσμα σε 15 λεπτά αλλά αν είναι θετικό θα χρειαστεί να κάνετε και PCR τεστ.

Εάν έχετε κάνει μια εξέταση PCR, θα πρέπει να λάβετε το αποτέλεσμά σας σε 1-2 ημέρες. Μερικές φορές αυτό είναι μεγαλύτερο εάν το τεστ σας είναι αρνητικό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα το τηλέφωνό σας πάνω σας.

Πρέπει να μείνετε σπίτι όσο περιμένετε το αποτέλεσμα σας. Μην βγαίνετε έξω για να πάρετε φαγητό ή ιατρικές προμήθειες, αν χρειάζεστε κάτι, μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον να το αφήσει και να το αφήσετε έξω για να το πάρετε μόλις φύγει. Εάν δεν έχετε κανέναν να το κάνει αυτό, μπορείτε να βρείτε υπηρεσίες υποστήριξης όπως τράπεζες τροφίμων.

Θετικός στον κορωνοϊό – Θετικό τεστ για Covid-19: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Εάν το τεστ σας είναι θετικό και έχετε Covid-19, ο γιατρός σας ή άλλος επαγγελματίας υγείας θα σας καλέσει για να σας ενημερώσει. Εάν το τεστ είναι αρνητικό, θα λάβετε ένα μήνυμα κειμένου στον αριθμό που δώσατε κατά την εξέταση.

Ανεξάρτητα από το αν περιμένετε τα αποτελέσματά σας, βγήκατε αρνητικός ή έχετε Covid-19, εάν αισθάνεστε αδιαθεσία ή αρχίσετε να έχετε συμπτώματα καλέστε τον γιατρό σας. Μπορείτε να τους καλέσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας. Θα λάβετε ένα τηλεφώνημα από έναν επαγγελματία υγείας είτε από το Υπουργείο Υγείας είτε από μια μονάδα δημόσιας υγείας.

Αυτό το πρώτο τηλεφώνημα ονομάζεται συνέντευξη υπόθεσης και μπορεί να διαρκέσει έως και μία ώρα. Εάν δεν αισθάνεστε καλά, αυτό μπορεί να γίνει με έναν αριθμό μικρότερων τηλεφωνικών κλήσεων.

Εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε μπορείτε να ζητήσετε διερμηνέα εάν τον χρειάζεστε. Θα σας δοθεί ένας αριθμός τηλεφώνου τον οποίο μπορείτε να καλέσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας για υποστήριξη υγείας. Θα σας δοθούν επίσης τα στοιχεία κάποιου που θα είναι εκεί για εσάς όταν έχετε ανάγκες υγείας και ευεξίας.

Τι πρέπει να κάνουν η οικογένειά μου και οι άνθρωποι με τους οποίους ζω;

Τα άτομα του νοικοκυριού σας ονομάζονται στενές επαφές και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουν Covid-19. Πρέπει να μείνουν σπίτι για όλη την ώρα που εσείς και οποιοσδήποτε άλλος στο νοικοκυριό που βγαίνει θετικός βρίσκεστε σε απομόνωση. Θα χρειαστεί να υποβληθούν σε εξετάσεις αμέσως, ξανά πέντε ημέρες μετά την τελευταία τους επαφή μαζί σας και ξανά οκτώ ημέρες μετά την τελευταία επαφή μαζί σας. Εάν εμφανίσουν συμπτώματα, πρέπει να υποβληθούν αμέσως σε εξέταση.

Τα άτομα του νοικοκυριού σας θα χρειαστεί να απομονωθούν τουλάχιστον 10 ημέρες από εσάς. Αυτό συμβαίνει επειδή οποιοσδήποτε με τον οποίο ζείτε και δεν έχει βγει θετικός θα πρέπει να ξεκινήσει άλλες 10 ημέρες απομόνωσης μόλις το τελευταίο άτομο στο σπίτι σας που θα είναι θετικό στο τεστ ολοκληρώσει την απομόνωση. Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν κολλήσει επίσης Covid-19.

Θετικός στον κορωνοϊό: Μπορώ να απομονωθώ στο σπίτι;

Τα πράγματα έχουν αλλάξει από την αρχή της πανδημίας, όταν όλοι όσοι βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 μεταφέρονταν σε διαχειριζόμενη εγκατάσταση απομόνωσης. Το αν μπορείτε να μείνετε στο σπίτι θα εξαρτηθεί από το εάν είστε πλήρως εμβολιασμένοι και από το πόσο σοβαρή είναι η ασθένειά σας, καθώς και από το εάν μπορείτε να απομονωθείτε μακριά από άλλα άτομα στο σπίτι σας. Εσείς και όλοι στο σπίτι σας πρέπει να απομονωθείτε μακριά από άλλους ανθρώπους. Θα το κάνετε είτε στο σπίτι, σε άλλα κατάλληλα καταλύματα όπως εξοχική κατοικία.

Θα χρειαστεί να απομονωθείτε για τουλάχιστον 10 ημέρες εάν είστε πλήρως εμβολιασμένοι και 14 ημέρες εάν δεν είστε. Εάν βρίσκεστε σε απομόνωση, θα σας επιτρέπεται νόμιμα να φύγετε από το σπίτι σας μόνο εάν σας ζητηθεί να κάνετε άλλη εξέταση ή επειδή πρέπει να έχετε πρόσβαση σε μια βασική υπηρεσία υγείας και δεν μπορεί να περιμένει μέχρι να είστε καλά ή εάν Η ασφάλεια ζωής η δική σας ή κάποιου άλλου κινδυνεύει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here