Επτά λόγοι που το streaming έγινε ο «κανόνας» στην καθημερινή μας ψυχαγωγία


Streaming. Μία λέξη, ένας ολόκληρος κόσμος ψυχαγωγίας που ξεκινά από το σπίτι μας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν το γιατί στις μέρες μας οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να παρακολουθούμε τις ταινίες, τις σειρές, τους αγώνες και τα ντοκιμαντέρ που μας αρέσουν, μέσα από κάποια streaming πλατφόρμα, αντί να στρεφόμαστε στις πιο κλασικές επιλογές που μας προσφέρει η τηλεόραση.

Με το streaming να αποτελεί, λοιπόν, τον «κανόνα» στη ζωή μας σήμερα, αξίζει να δούμε τους λόγους που εξηγούν το γιατί συνιστά τη δημοφιλέστερη επιλογή για καθημερινή ψυχαγωγία και γιατί το προτιμούν όλο και περισσότεροι, κάθε μέρα.

  1. Οι απίστευτα γρήγορες ταχύτητες internet

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται συνεχώς και εμάς, να έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας απίστευτα γρήγορες ταχύτητες internet, που φτάνουν μέχρι και τα 100Mbps, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι προτιμούμε να αξιοποιούμε τον γρήγορο κόσμο του σύγχρονου διαδικτύου για να απολαμβάνουμε άμεσα, ό,τι περιεχόμενο θέλουμε. Όταν δε συνδυάζουμε τη χρήση μιας streaming πλατφόρμας με αξιόπιστο internet, αλλά και σταθερή τηλεφωνία, τόσο το καλύτερο.

  1. Η ψυχαγωγία που έρχεται χωρίς παρεμβολές

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να ανακόψει την απόλαυση της αγαπημένης μας σειράς ή μίας ταινίας στην πιο κρίσιμη στιγμή, αυτό είναι μία διαφήμιση στην τηλεόραση. Παρακολουθώντας, ωστόσο, περιεχόμενο μέσα από μία streaming πλατφόρμα, οι διαφημίσεις αποτελούν παρελθόν και η εμπειρία θέασης που απολαμβάνουμε, αναβαθμίζεται.

  1. Η απόλαυση της προσωποποιημένης ψυχαγωγίας

Το να μπορεί κάθε μέλος της οικογένειας να παρακολουθεί το περιεχόμενο που θέλει και το αφορά, χωρίς να χάνει χρόνο αναζητώντας τι θα δει, είναι μία δυνατότητα που δύναται να κάνει πιο απολαυστική και άνετη τη διασκέδασή μας εντός. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το streaming έχει αναδειχθεί στον «κανόνα» για την καθημερινή μας ψυχαγωγία, αφού μας επιτρέπει να δημιουργούμε ξεχωριστά προφίλ για κάθε άτομο που ζει μαζί μας, αποθηκεύοντας τις λίστες με τα αγαπημένα του κανάλια και προσφέροντάς του προσωποποιημένες προτάσεις για θέαση περιεχομένου, με βάση τις προηγούμενες αναζητήσεις του. Ακόμη πιο σημαντικό για τις οικογένειες δε, είναι το γεγονός ότι τα παιδιά απολαμβάνουν το αγαπημένο τους περιεχόμενο σε ένα ασφαλές περιβάλλον, δημιουργώντας το δικό τους προφίλ, μέσα από το οποίο έχουν πρόσβαση μόνο σε υλικό που ταιριάζει στην ηλικία τους.

  1. Η μαγεία του να βλέπουμε ό,τι θέλουμε, από όπου θέλουμε

Μία ακόμη επιλογή που μας προσφέρει μία σύγχρονη streaming πλατφόρμα, είναι η δυνατότητα να παρακολουθούμε το περιεχόμενο που θέλουμε, όπου και αν βρισκόμαστε και μέσω της συσκευής που μας βολεύει. Με λίγα λόγια, δεν μας περιορίζει μπροστά από την τηλεόραση, αλλά μας επιτρέπει να παρακολουθούμε σειρές, ταινίες, αγώνες και ντοκιμαντέρ από το laptop, το PC, το tablet ή ακόμη και από το smartphone μας, την ώρα που βρισκόμαστε στο μετρό και πηγαίνουμε στο γραφείο.

  1. Το on demand περιεχόμενο που δεν μας περιορίζει στιγμή

Αν μέχρι πριν από μερικά χρόνια, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα μπορούσαμε να επιλέγουμε ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους σειρών, ταινιών και αγώνων, εκείνον που θέλουμε να δούμε, σήμερα πρόκειται για μία πραγματικότητα που σίγουρα μας διευκολύνει σημαντικά και μας βοηθά να έχουμε στα χέρια μας τον έλεγχο της ψυχαγωγίας μας. Διότι επιλέγοντας μία αξιόπιστη streaming πλατφόρμα, σήμερα μπορούμε να απολαμβάνουμε πλούσιο και συναρπαστικό περιεχόμενο on demand, δηλαδή όποτε το θέλουμε.

  1. Το catch up που απογειώνει την απόλαυση

Για εκείνους που διερωτώνται ακόμη, γιατί όλοι έχουν στραφεί στο streaming για την παρακολούθηση των αγαπημένων τους σειρών και προγραμμάτων, το γεγονός πως επιτρέπει σε όσους το επιλέγουν να «γυρνούν» τον χρόνο πίσω, κάνοντας ακόμη και catch up μιας εβδομάδας, ίσως είναι η απάντηση. Βέβαια, ίσως να είναι και το ότι μπορούν να διακόπτουν οποιαδήποτε στιγμή ακόμα και την προβολή του live περιεχόμενου που παρακολουθούν, για να το δουν όποτε τους βολεύει. Αυτές είναι δύο μόνο από τις επιλογές που μπορεί να προσφέρει μία σύγχρονη streaming πλατφόρμα.

  1. Η συνήθεια του binge watching που έγινε λατρεία

Τέλος, αν υπάρχει ένας επιπλέον λόγος που το streaming έχει κερδίσει τόσους θαυμαστές ανά τον κόσμο, σχετίζεται αναμφίβολα με τη συνήθεια του binge watching που έγινε λατρεία. Διότι πλέον, ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα ξαπλώσουμε στον καναπέ και θα πατήσουμε το «play» για να δούμε το ένα επεισόδιο της αγαπημένης μας σειράς μετά το άλλο, δηλαδή back to back.

Από τις απίστευτες ταχύτητες internet που μας προσφέρουν άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο που θέλουμε, μέχρι τη δυνατότητα παρακολούθησης χωρίς διαφημίσεις, την επιλογή του να απολαμβάνουμε εξατομικευμένο περιεχόμενο μέσω του δικού μας προφίλ, τη μαγεία του να βλέπουμε ό,τι θέλουμε από οποιαδήποτε συσκευή, το on demand περιεχόμενο που πηγαίνει σε άλλο επίπεδο την καθημερινή ψυχαγωγία, το catch up που βάζει τέλος στους περιορισμούς και το binge watching. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν το γιατί το streaming στην ψυχαγωγία ήρθε για να μείνει και φέρνει τη νέα εποχή στην τηλεόραση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ