Μπόρις Τζόνσον: Τον «καίει» νέα φωτογραφία με κρασί και τυρί στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ


Νέους μπελάδες προκαλεί στον Μπόρις Τζόνσον η φωτογραφία του Guardian που τον δείχνει να απολαμβάνει τυρί και κρασί με συνεργάτες του στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω του lockdown του Μαΐου το 2020

Δεν έχουν τέλος οι τριγμοί για τον Μπόρις Τζόνσον και την κυβέρνησή του στη Βρετανία με τελευταίο «χτύπημα» την αποκάλυψη του Guardian με μια φωτογραφία στην οποία ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται να απολαμβάνει τυρί και κρασί με συνεργάτες του στον κήπο της Ντάουνινγκ Στριτ τον Μάιο του 2020, όταν, δηλαδή, επικρατούσε αυστηρό lockdown στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τότε στη Βρετανία επιτρεπόταν η συνάντηση με το πολύ δύο ανθρώπους σε εξωτερικό χώρο και με απόσταση δύο μέτρων ενώ για τους εργασιακούς χώρους η οδηγία για δια ζώσης συναντήσεις ήταν να γίνονται «μόνο αν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο».

Στη φωτογραφία, ωστόσο, απεικονίζονται σε ένα τραπέζι στην πίσω πλευρά της Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον, η σύζυγός του Κάρι κρατώντας το τότε νεογέννητο παιδί τους και συνολικά άλλοι 12 συνεργάτες του βρετανού πρωθυπουργού.

Η νέα φωτογραφία που «καίει» τον Μπορις Τζόνσον

Τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζόνσον, Ντόμινικ Ράαμπ, υποστήριξε ότι δεν είναι πάρτι αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία. «Η Ντάουνινγκ Στριτ χρησιμοποιεί τον κήπο αυτόν ως χώρο εργασίας», δήλωσε ο Ράαμπ στον ραδιοσταθμό Times Radio. «Αυτό δεν αντιβαίνει στους κανονισμούς. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι αυτό κατατάσσεται στα πάρτι. Δεν πιστεύω ότι ήταν πάρτι» πρόσθεσε ο Ράαμπ.

Σε σχέση με την πανδημία ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης απάντησε επίσης ότι δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα επιβάλει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα πριν από τα Χριστούγεννα για να τεθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

«Απλώς δεν μπορώ να δώσω εγγυήσεις», δήλωσε ο Ράαμπ στο Sky News, υπογραμμίζοντας ότι οι υπουργοί θα συνεχίσουν να εξετάζουν τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διευκρίνισε επίσης στις δηλώσεις που έκανε στον Times Radio ότι 12 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού και ότι 104 προσβληθέντες από το παραλλαγμένο αυτό στέλεχος νοσηλεύονται με COVID-19 αυτήν την στιγμή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ