Σεξ εγκυμοσύνη: Πότε είναι η καλύτερη περίοδος στον κύκλο για να μείνετε έγκυος;

Οι γόνιμες μέρες είναι εκείνες οι ημέρες του εμμηνορροϊκού μας κύκλου όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εγκυμοσύνης. Αν αναρωτιέστε γι’ αυτές τις μέρες και τι ακριβώς είναι αυτό που τις κάνει πιο γόνιμες, οφείλετε να ξέρετε ότι όλες οι γυναίκες έχουν ένα σχετικά σύντομο γόνιμο κύκλο, που διαρκεί τόση ώρα όση χρειάζεται ένα ωάριο για να απελευθερωθεί. Το απελευθερωμένο ωάριο μπορεί μόνο να γονιμοποιηθεί για 24 ώρες μετά την απελευθέρωσή του. Εάν κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας νωρίς ή αργά σε σχέση με τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο, η πιθανότητα να μείνετε έγκυος είναι εξαιρετικά χαμηλή. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να μείνετε έγκυος και δυσκολεύεστε, αρχίστε να μετράτε τις γόνιμες μέρες σας και όσο είναι δυνατόν να κάνετε σεξ κατά την διάρκειά τους. Υπάρχουν applications που μπορούν να σας βοηθήσουν στον υπολογισμό των γόνιμων ημερών και μάλιστα πολλές γυναίκες τα θεωρούν ως μια αρκετά αξιόπιστη μέθοδος φυσικού οικογενειακού προγραμματισμού.

Πότε αυξάνονται οι πιθανότητες εγκυμοσύνης;

2 μέρες πριν την ωορρηξία και την ίδια μέρα της ωορρηξίας έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να μείνετε έγκυος, αν φυσικά έχτε υπολογίσει της γόνιμες μέρες. Το τακτικό σεξ αυτές τις μέρες θα σας δώσει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να συλλάβετε ένα παιδί. Καλό θα ήταν να μην κάνετε πάρα πολλές φορές σεξ μέσα στην ημέρα, γιατί αν ρωτήσετε ζευγάρια που το έχουν κάνει θα δείτε ότι θα σας πουν ότι κάνοντας κάτι τέτοιο, καταστράφηκε ο ρομαντισμός στην σχέση τους. Το σεξ με προγραμματισμό και το σεξ χωρίς την αίσθηση του ρομαντισμού, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία. Εάν δεν έχετε διάθεση, αλλά παρόλα αυτά προσπαθείτε διαρκώς, τότε η λίπανση του κόλπου σας δεν θα είναι ιδανική και θα προκληθεί ερεθισμός που μπορεί να αποβεί και επίπονος.

Αν έχετε πάντα το άγχος της ωορρηξίας τότε οφείλετε να ξέρετε ότι εάν έχετε έναν κανονικό έμμηνο κύκλο και η περίοδός σας έρχεται κάθε μήνα στις μέρες που έχετε υπολογίσει, τότε σίγουρα έχετε ωορρηξία. Εάν από την άλλη, έχετε ακανόνιστο κύκλο περιόδου, τότε μερικές φορές μπορεί να εξακολουθείτε να έχετε ωορρηξία. Καλό θα ήταν να κάνετε τακτικό σεξ στις γόνιμες μέρες σας το οποίο να συνοψίζεται σε τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα στη μέση του κύκλου σας. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, στατιστικά οφείλεται να ξέρετε ότι τα ζευγάρια που δεν έχουν κάποιο παθολογικό πρόβλημα θα συλλάβουν παιδί εντός 6 μηνών από την ημέρα της προσπάθεια και ένα αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό θα συλλάβει εντός 12 μηνών. Αν σε ένα ζευγάρι η γυναίκα είναι άνω των 35 ετών και προσπαθεί να συλλάβει για πάνω από 6 μήνες, τότε καλό θα ήταν να επισκεφθείτε ένα ειδικό για να εξετάσετε μαζί τυχόν προβλήματα γονιμότητας.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here