Περιποίηση χεριών: Αναζωογονήστε την εμφάνιση των χεριών σας με απλές κινήσεις


Λαμβάνοντας υπόψη τη δουλειά που κάνουν, δεν είναι περίεργο που τα χέρια μας φαίνονται να γερνούν πιο γρήγορα από το υπόλοιπο σώμα μας. Αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και ίσως μερικά που δεν πρέπει να κάνετε, για να διατηρήσετε τα χέρια σας νέα. Οι περισσότεροι άνθρωποι, έχουν ένα πρόγραμμα περιποίησης για το πρόσωπό τους, αλλά επίσης οι περισσότεροι ξεχνούν τα χέρια τους. Τι συμβαίνει όμως καθώς τα χέρια μας γερνούν; Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας λεπταίνει και το λίπος στο πίσω μέρος των χεριών μας μειώνεται.

Ο μειωμένος όγκος και η μειωμένη ελαστικότητα παράγουν ημιδιαφανές δέρμα που ζαρώνει και δημιουργεί κηλίδες ηλικίας. Στο μεταξύ, τα χέρια μας δέχονται την πιο σκληρή μεταχείριση, καθώς εκθέτουμε τα χέρια μας στον ήλιο και σε άλλα επιβλαβή στοιχεία περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος μας. Και επειδή ακριβώς κάνουν περισσότερα, τα χέρια μας πλένονται περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, με το συχνό πλύσιμο σε ζεστό νερό, να αφαιρεί τα φυσικά έλαια που λιπαίνουν το δέρμα μας και μας προστατεύουν από την ξηρότητα. 

Πώς λοιπόν θα κάνετε τα χέρια σας να φαίνονται νεότερα;

  1. Περιποιηθείτε την εξωτερική επιδερμίδα

Μπορείτε να δείτε μεγάλη αλλαγή, αν αρχίσετε μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

  • Προστατεύστε την επιδερμίδα σας από τον ήλιο με αντιηλιακό που έχει υψηλό δείκτη προστασίας
  • Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας, αρκετά συχνά, ΄ώστε να μην φτάνει ποτέ στο σημείο να εμφανίζει ξηρότητα.
  • Κάντε απολέπιση με ένα απλό μείγμα λεμονιού και ζάχαρης ώστε και να απολεπίσετε και να τονώσετε την επιδερμίδα σας. Στο τέλος βάλτε μια κρέμα λανολίνης.
  1. Φροντίστε τα στρώματα του δέρματος 

Μπορείτε να κάνετε θεραπείες για την αφαίρεση του εξωτερικού στρώματος του δέρματος. Αναζητήστε λοιπόν κάποιον ειδικό για δερμοαπόξεση, χημική απολέπιση και ανάπλαση με λέιζερ. Οι θεραπείες αυτές, βοηθούν στη βελτίωση της υφής και του τόνου του δέρματός σας, ενώ ταυτόχρονα συμβάλουν στη μείωση των ρυτίδων και στη διόρθωση της ανομοιόμορφης ή ακανόνιστης μελάγχρωσης.

  1. Ενέσεις λίπους

Όχι, δεν είναι για όλους, αλλά αν θέλετε πραγματικά να κάνετε το δέρμα στα χέρια σας να φαίνεται πιο γεμάτο και πιο νεανικό, η ένεση λίπους είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους. 

Σε αυτό το σημείο  θεωρήσαμε σκόπιμο να αναφέρουμε και τα πράγματα που δεν πρέπει επ ουδενί να κάνετε, αν θέλετε τα χέρια σας να φαίνονται νεότερα. 

  • Μην καπνίζετε γιατί το κάπνισμα δεν είναι βλαβερό μόνο για τα εσωτερικά σας όργανα, αλλά σας γερνάει και εξωτερικά.
  • Μην κάνετε μποτοξ, καθώς οι νευροτοξίνες όπως αυτές του μποτοξ, δεν έχουν καμία επίδραση στην απώλεια όγκου. 

Μην ξεχνάτε λοιπόν, ότι μπορεί ο σωστός συνδυασμός θεραπειών εξαρτάται από τις ανάγκες και τους στόχους σας, όμως όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την καλύτερη φροντίδα των σκληρά εργαζόμενων χεριών τους.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ