Χανιά: Δεκάδες κρούσματα εντοπίζονται σε σχολεία όλων των βαθμίδων

Στα σχολεία των Χανίων καταγράφονται πολλά κρούσματα κορονοϊού. 

Η διασπορά του κορονοϊού σε σχολεία των Χανίων είναι ευρεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα zarpanews.gr, μόνο σήμερα Δευτέρα δηλώθηκαν 80 νέα κρούσματα κορονοϊού σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Από αυτά, 44 βρέθηκαν σε μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων και 7 σε εκπαιδευτικούς α’ βάθμιας, σε 34 διαφορετικά τμήματα.

Σε Γυμνάσια και Λύκεια, βρέθηκαν 29 κρούσματα, από τα οποία 28 σε μαθητές και 1 σε εκπαιδευτικό σε 14 διαφορετικά τμήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω τμήματα, όπως και όλα τα σχολεία στα Χανιά, συνεχίζουν κανονικά την λειτουργία τους καθώς για να κλείσει τμήμα με βάση το πρωτόκολλο του υπουργείου Παιδείας, πρέπει να βρεθεί θετικό στον κορονοϊό το 50%+ 1 των μαθητών.

Πάντως, στην πράξη τα τμήματα αδειάζουν από μαθητές από τον φόβο της μόλυνσης καθώς η διασπορά έχει λάβει άνευ προηγουμένου διαστάσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, στα Χανιά επικρατεί η μετάλλαξη «Δέλτα» που είχε κυριαρχήσει από το προηγούμενο πανδημικό κύμα τον Αύγουστο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here