Μπανάνα gulgula: Μια παραδοσιακή συνταγή για λουκουμάδες μπανάνας από την Ινδία


Αν αναζητάτε έναν νέο τρόπο για να απολαύσετε τις μπανάνες ή να ασχοληθείτε με την ινδική κουζίνα, τα Gulgula ή αλλιώς ινδικές τηγανήτες μπανάνας, είναι η τέλεια συνταγή. Είναι επίσης μία πολύ καλή λύση για κάποιες υπερώριμες μπανάνες που τυχόν έχουν ξεμείνει και αν δεν καταναλωθούν θα πεταχτούν στα σκουπίδια. Αν δεν έχετε συγκεντρώσει ακόμα τα υλικά για τα gulgula, καλύψτε τις ώριμες μπανάνες σας με πλαστική μεμβράνη και καταψύξτε τες μέχρι να αρχίσετε να φτιάχνετε την συνταγή. Η τηγανητή φύση αυτού του γεύματος είναι σίγουρα κάτι που δεν το κάνει καθημερινό πιάτο, αλλά μπορεί να είναι μια απόλαυση για ειδικές περιστάσεις και ειδικότερα για περιστάσεις που έχουν να κάνουν με παιδιά.

Τα συστατικά είναι απλά και δεν χρειάζονται μεγάλη επεξεργασία. Θα χρειαστείτε:

  • 2 υπερώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες σε μια λεία πάστα
  • 1/2 φλιτζάνι λεπτoκομμένη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1/2 με 1 φλιτζάνι γάλα, πλήρες ή άπαχο
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Όταν λοιπόν συγκεντρώσετε όλα τα υλικά, πάρτε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τις πολτοποιημένες μπανάνες, τη ζάχαρη, τους σπόρους μάραθου, το αυγό, το άρωμα βανίλιας, την κανέλα και το γάλα. Ανακατεύστε τα μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά, φροντίζοντας να μην υπάρχει ίχνος ζάχαρης. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι ολικής αλέσεως και το μπέικιν πάουντερ σε ένα ξεχωριστό μπολ. Πολύ σιγά με ένα σύρμα, προσθέτουμε το αλεύρι στα υγρά υλικά. Πρέπει να έχετε το νου σας και να ανακατεύετε πολύ καλά για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σβώλοι. Στόχος σας είναι να φτιάξτε ένα κουρκούτι που είναι πραγματικά πηχτό. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι για να πετύχετε αυτή τη συνοχή. Έπειτα ζεσταίνουμε το μαγειρικό λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Θα ξέρετε ότι το λάδι είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία, όταν ρίξετε μέσα ένα μικρό κομμάτι ζύμης μέσα σε αυτό και αυτό επιπλέει στην επιφάνεια. Όταν το λάδι είναι έτοιμο, χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι της σούπαςκαι γεμίστε το με το μείγμα, ρίχνοντας μια κουταλιά στο καυτό λάδι. Μην βάλετε πάρα πολλές κουταλιές στο τηγάνι, γιατί τα gulgula έχουν την τάση να κολλούνμ μεταξύ τους και αν γίνει αυτό θα καταστραφούν. Χρησιμοποιήστε σίγουρα μια τρυπητή κουτάλα για να τα γυρίζετε κάθε τόσο και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν παντού. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περισσότερο λάδι. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστά και αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίζετε με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής πριν τα σερβίρετε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ