Σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. κατά της «Όμικρον»: Task force σε χιονοδρομικά κέντρα και κλαμπ


Συνολικά 10.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. θα συμμετέχουν στους ελέγχους οι οποίοι θα είναι σαρωτικοί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας

Σε κατάσταση επιφυλακής θα βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία τις γιορτινές ημέρες, στο πλαίσιο της εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί για να περιοριστεί η διασπορά των κρουσμάτων κορονοϊού.

Συνολικά 10.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στους ελέγχους, οι οποίοι θα είναι –όπως λένε αρμόδιες πηγές- σαρωτικοί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Παράλληλα, στους ελέγχους θα συνδράμουν 300 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και 100 στελέχη της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς. Στόχος των Αρχών, μεταξύ άλλων, είναι ο περιορισμός της διασποράς της μετάλλαξης «Όμικρον», καθώς όσο καθυστερήσει η διάδοσή της στην κοινότητα τόσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας κερδίζει χρόνο για τη διαχείριση των νέων δεδομένων.

Μεγαλύτερο βάρος θα πέσει στις χριστουγεννιάτικες αγορές που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αττική για παράδειγμα στην Ερμού θα υπάρχουν καθημερινά κλιμάκια ελέγχων, ενώ το ίδιο θα ισχύει σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της πόλης στο κέντρο της Αθήνας, στα δυτικά, στα νότια και στα βόρεια προάστια. Το δεύτερο σημείο που θα δοθεί έμφαση θα είναι στα μεγάλα καταστήματα (καφέ, μπαρ, κλαμπ), που έχουν τη δυνατότητα συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πελατών. Οι έλεγχοι θα γίνονται για να διαπιστωθεί εάν στο εσωτερικό τους βρίσκεται ο επιτρεπόμενος αριθμός θαμώνων, εάν οι πελάτες διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα για την είσοδό τους αλλά κυρίως στο κατά πόσο γίνεται έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο.

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι δεν είναι λίγα τα μαγαζιά που έχουν «χαλαρώσει» και δεν ζητούν αστυνομική ταυτότητα του κατόχου των σχετικών εγγράφων. Σε επιφυλακή θα βρίσκεται και το κέντρο της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να είναι σε θέση να δέχεται και να διεκπεραιώνει τις κλήσεις πολιτών που μπορεί να θέλουν να αναφέρουν τη μη τήρηση των μέτρων.

Όσον αφορά στους χειμερινούς προορισμούς, ειδικό σχέδιο υπάρχει για ελέγχους σε χιονοδρομικά κέντρα αλλά και περιοχές με 100% πληρότητα τις γιορτινές ημέρες.

«Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν πολύ πιο ισχυρά τα μέτρα ασφαλείας για τους πολίτες καθώς πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 10.000 αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας θα είναι εδώ για να συνδράμουν στα μέτρα τάξης και ασφάλειας και ασφαλώς στα μέτρα προφύλαξης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Ας τους διευκολύνουμε να κάνουν τη δουλειά τους. Ας πάρουμε κι εμείς μέτρα για την υγεία όλων μας ας τηρήσουμε τα μέτρα που μας ζητάει η πολιτεία», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ