Κορωνοϊός: Οι νέοι ηλικίας 18-24 οι πιο διστακτικοί στα εμβόλια


Το 2021 οι πολίτες που αντιμετωπίζουν είτε θετικά τον εμβολιασμό για να μην τους μολύνει ο κορωνοϊός, είτε είναι εμβολιασμένοι, έχουν αυξηθεί. Αυτό αναφέρει πρόσφατη έρευνα στη χώρα μας από την εταιρεία Focus Bari/YouGov.

Τέσσερις στους πέντε Έλληνες (81%) έχουν ήδη κάνει ή έχουν ραντεβού και θα κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Η αναλογία αυτή είναι σχεδόν σταθερή μεταξύ των δύο τελευταίων μετρήσεων. Δηλαδή ανάμεσα στον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του 2021.

Η νεαρή ηλικία των 18-24 ετών εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό (23%) εκείνων που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο. Έναντι 17% στις ηλικίες 25-34 ετών και μόνο 7% στις ηλικίες άνω των 45 ετών.

Κορωνοϊός: Οι διστακτικοί και οι αρνητικοί στα εμβόλια

Το 10% δηλώνουν διστακτικοί ότι «μπορεί ναι-μπορεί όχι» να κάνουν το εμβόλιο. Το υπόλοιπο 9% λένε ότι «μάλλον/οπωσδήποτε δεν θα το κάνουν». Επιβεβαιώνεται έτσι ότι ο «σκληρός» πυρήνας των αρνητών του εμβολιασμού (για διάφορους λόγους) είναι περίπου ο ένας στους δέκα Έλληνες.

Εκείνοι που δηλώνουν πιο σαφή αρνητική πρόθεση εμφανίζονται περισσότερο στις ηλικίες 25-44 ετών (15%) και 35-44 ετών (13%), στην Θεσσαλονίκη (14% έναντι 7% στην Αττική, δηλαδή διπλάσιοι) και στην περιφέρεια (12%).

Τα στοιχεία της έρευνας

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 3 και 6 Δεκεμβρίου 2021 σε δείγμα 1.001 Ελλήνων 18-74 ετών. Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο φέτος, η εταιρεία διενέργησε επτά πανελλαδικές έρευνες παρακολουθώντας την αναλογία των εμβολιασμένων, θετικά διακείμενων, σκεπτικών και αρνητικά διακείμενων Ελλήνων προς το εμβόλιο κατά της Covid-19.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ