Κορονοϊός: Με rapid test σε κλειστούς χώρους οι εμβολιασμένοι – Tην Τρίτη οι εισηγήσεις των ειδικών

Οι εορταστικές εκδηλώσεις είτε σε οικογενειακό κύκλο είτε σε χώρους διασκέδασης προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς – Με rapid test σε κλειστούς χώρους οι εμβολιασμένοι

Στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον θα πραγματοποιηθούν φέτος οι γιορτές, με αυξημένα τεστ, τήρηση των αποστάσεων και χρήση μάσκας. Οι συσκέψεις των ειδικών είναι συνεχείς, ενώ «στο τραπέζι» βρίσκεται η πρόταση για επίδειξη rapid test απ΄ όλους όσοι θέλουν να διασκεδάσουν σε κάποιο μαγαζί τις ημέρες των εορτών. Την ίδια ώρα υπάρχει ισχυρή σύσταση για διενέργεια self-test πριν από τα ρεβεγιόν.

Κυβερνητικοί παράγοντες επισημαίνουν, ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τον εξέλιξη αναφορικά με την μετάλλαξη Όμικρον γι΄ αυτο και θεωρείται σημαντικό να υπαρξει αυξημένο testing στον πληθυσμό το οποίο θα έχει θετική επίδραση στην καλύτερη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην παρούσα φάση δεν συζητείται κανένα οριζόντιο μέτρο και πολύ περισσότερο η επιβολή ενός νέου lockdown ενώ οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι σημειακού χαρακτήρα.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής την Τρίτη (21/12) και οποιαδήποτε απόφαση να ληφθεί μέχρι την Τετάρτη.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού rapid test και σε εμβολιασμένους για την περίοδο των εορτών προκειμένου να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here