Γενικός Διευθύντης ΠΟΥ: «Μια εκδήλωση που ματαιώθηκε είναι καλύτερη από μια ζωή λιγότερη»

Γενικός Διευθύντης ΠΟΥ: Σαφές το μήνυμα από τον επικεφαλής του ΠΟΥ ενόψει των εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά πλησιάζουν και η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού απειλεί τις εορταστικές εκδηλώσεις. Φαίνεται και από τις νέες δηλώσεις του επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Ο γενικός διευθύντης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατά την καθιερωμένη διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων από τη Γενεύη, τόνισε ότι το 2022 πρέπει να είναι η χρονιά κατά την οποία «θα βάλουμε τέλος στην πανδημία».

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Τέντρος συνέστησε στις οικογένειες και στους ανθρώπους που θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο μαζί, να το σκεφτούν δυο φορές: «Μια εκδήλωση που ματαιώθηκε είναι καλύτερη από μια ζωή λιγότερη», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι η μετάλλαξη Όμικρον του SARS-CoV-2 εξαπλώνεται ταχύτερα από τη Δέλτα και προκαλεί μολύνσεις σε ανθρώπους που έχουν ήδη εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19.

«Υπάρχουν τώρα επαρκείς αποδείξεις ότι η Όμικρον εξαπλώνεται σημαντικά γρηγορότερα από την παραλλαγή Δέλτα. Και είναι πιο πιθανό οι εμβολιασμένοι ή όσοι ανάρρωσαν από την Covid-19 να μολυνθούν ή να επαναμολυνθούν», υπογράμμισε.

Τόσο ο Τέντρος όσο και ο επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης επειγουσών καταστάσεων Μάικ Ράιαν τόνισαν ότι θα πρέπει να γίνει ταχύτερη πρόοδος σε ό,τι αφορά τις μελέτες για την προέλευση του νέου κορωνοϊού.

Ο Τέντρος εξέφρασε την ελπίδα να βελτιωθεί ο διαμοιρασμός δεδομένων εκ μέρους της Κίνας, σχολιάζοντας ότι οι έρευνες που γίνονται δεν μπορούν να φτάσουν σε ασφαλή συμπεράσματα αν δεν συνεργαστεί το Πεκίνο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here