Κορονοϊός: Πρωτοχρονιά με rapid test και για εμβολιασμένους – Ανακοινώσεις ακόμα και σήμερα


Κορονοϊός: Κρίσιμη συνεδρίαση των ειδικών – Μεγάλη ανησυχία για την ραγδαία εξάπλωση της Όμικρον.

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί για την εξέλιξη της πανδημίας και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η μετάλλαξη Ομικρον, η οποία επελαύνει στην Ευρώπη και είναι βέβαιο πως θα κυριαρχήσει και στη χώρα μας από τον Ιανουάριο.

Σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά, στο κυβερνητικό επιτελείο προκρίνουν το αυξημένο testing την περίοδο των εορτών. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα, μετά την συνεδρίαση της Επιτροπή των Ειδικών που θα υποβάλλει στην κυβέρνηση τις εισηγήσεις της και οι ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να γίνουν εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι πως οι εμβολιασμένοι πρέπει να επιδεικνύουν rapid test στην περίπτωση που επιλέξουν να διασκεδάσουν σε κάποιο μαγαζί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το testing δεν θα αφορά την παραμονή ή τη μέρα των Χριστουγέννων. Τα rapid test θα τα πληρώνουν οι πολίτες και θα πρέπει να έχουν διάρκεια 48 ή 72 ωρών και όχι 24 ωρών.

Παράλληλα το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει σαρωτικούς ελέγχους σε εστιατόρια, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Σύμφωνα με πληροφορίες για την τήρηση των μέτρων θα βρίσκονται καθημερινά επί ποδός 10.000 αστυνομικοί, με την κυβέρνηση να τονίζει σε όλους τους τόνους πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία χαλάρωση λόγω του εορταστικού κλίματος που υπάρχει στην αγορά.

Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου αποκλείουν νέο lockdown στην παρούσα φάση, τονίζοντας πως οι όποιες παρεμβάσεις θα είναι σημειακές.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού rapid test και σε εμβολιασμένους για την περίοδο των εορτών προκειμένου να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους.

«Παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον και στο πλαίσιο του περιορισμού της μεγάλης διασποράς εξετάζουμε διάφορα μέτρα και επιμέρους ρυθμίσεις» ανέφερε στο Mega ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «όσο χρόνο καθυστερήσουμε την εξάπλωση της μετάλλαξης, τόσο πιο θωρακισμένοι θα είμαστε».

«Στο πλαίσιο αυτό, προσαρμόζουμε το σχεδιασμό μας για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξηγώντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει -πέραν των μέτρων που ισχύουν ήδη- να χρειάζεται και αρνητικό rapid test για να βγουν σε κλειστούς χώρους την παραμονή των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ