Χριστούγεννα 2021: Υποτονική η αγορά – Οι καταναλωτές αγοράζουν δώρα των 5 ευρώ


Χριστούγεννα 2021: Μείωση του Χριστουγεννιάτικου τζίρου βλέπει ο εμπορικός κόσμος – Η ακρίβεια έχει γονατίσει τους πολίτες – Ζητάνε οικονομικά και μικρά δώρα για τις γιορτές.  

Ο εμπορικός κόσμος εκφράζει την ανησυχία του, για το αν το εισόδημα που θα έχουν στην διάθεση τους για αγορές τα νοικοκυριά λόγω ακρίβειας, θα διατεθεί σε Χριστουγεννιάτικα ψώνια.

Στην Ερμού, τον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας γινόταν το αδιαχώρητο όλες τις προηγούμενες ημέρες. Οι πολίτες δεν πτοήθηκαν από το κρύο και βγήκαν μια βόλτα, χωρίς ωστόσο κάνουν Χριστουγεννιάτικα ψώνια. Ο περισσότερος κόσμος βγήκε προκειμένου να απολαύσει τις στολισμένες με χριστουγεννιάτικα χρώματα βιτρίνες.

Ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Νίκος Κογιουμτσής μίλησε στην κάμερα του Newsbomb.gr εκφράζοντας την ανησυχία του για μείωση του εορταστικού τζίρου.

«Η αγορά κινείται υποτονικά. Ο κόσμος δεν έχει χρήμα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΕΑ. Όπως είπε ο κ. Κογιουμτσής αυτό που ευελπιστεί πλέον ο εμπορικός κόσμος για να «ζεσταθεί» κάπως η αγορά είναι το Δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα καθώς και οι συντάξεις που καταβάλλονται νωρίτερα λόγω γιορτών.

«Πλέον ο εμπορικός κόσμος ποντάρει στο Δώρο Χριστουγέννων και στις συντάξεις, μήπως και σωθεί μία πολύ κακή χρονιά» ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΕΕΑ.

Το εισόδημα συρρικνώνεται μέρα με τη μέρα

«Λόγω απουσίας χρήματος, οι καταναλωτές ζητάνε μικρά και φθηνά δώρα κοντά στα 5 με 10 ευρώ για να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους όσο πιο οικονομικά γίνεται. Η ακρίβεια έχει “γονατίσει” τα ελληνικά νοικοκυριά και δυστυχώς αυτό το εισπράτουμε εμείς στην αγορά» είπε ο αντιπρόεδρος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ