Μέτρα για τη μετάλλαξη Όμικρον: Το plan B της κυβέρνησης για το κρίσιμο πρώτο 15ημερο του 2022


Η κυβέρνηση πέρα από τον σχεδιασμό για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ετοιμάζεται και για το κρίσιμο πρώτο διάστημα του 2022

Τα επόμενα βήματα στη μάχη κατά του κορονοϊού ενόψει της αναμενόμενης εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον σχεδιάζει η κυβέρνηση με το βλέμμα στραμμένο στο πρώτο κρίσιμο διάστημα του 2022 αμέσως, δηλαδή, μετά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως πληροφορείται το Newsbomb.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον το επόμενο διάστημα με τους ειδικούς να προειδοποιούν για δυναμική διπλασιασμού των κρουσμάτων μέσα σε δύο ημέρες από τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Plan B της κυβέρνησης στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον είπε ότι όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων κατά τις πρώτες εβδομάδες του 2022.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν απαιτηθεί υπάρχουν πολλά «όπλα στη φαρέτρα» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως επέκταση της τηλεργασίας, ρύθμιση ωραρίου αλλά όχι αναστολή της λειτουργίας των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης άλλαξε για την περίοδο των εορτών και έτσι αντί για rapid test που θα πλήρωναν από την τσέπη τους, θα πρέπει να κάνουν δύο self test – ένα πριν και ένα μετά την Πρωτοχρονιά – τα οποία θα δοθούν δωρεάν σε όλους.

Στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση επισημαίνει ότι η κατάσταση με τη μεγάλλαξη «Όμικρον» δημιουργεί νέα δεδομένα και είναι σημαντικό να υπάρξει αυξημένο testing την περίοδο των εορτών καθώς και αυστηροί έλεγχοι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ