Απολέπιση ομορφιά: Τρόποι για να κάνετε απολέπιση της επιδερμίδας σας χωρίς ερεθισμούς

Όταν κάνετε απολέπιση, απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να θαμπώσουν την επιδερμίδα σας, να κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται κηλιδωτό και να φράξει τους πόρους σας. Η αλλαγή εποχής είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να ανανεώσετε το δέρμα σας, ειδικά μετά από μια ζεστή εποχή που ιδρώνετε πολύ. Η τακτική απολέπιση σας δίνει μια όμορφη λάμψη όλο το χρόνο, ειδικά αφου το περιβάλλον και το άγχος μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του δέρματός σας και την εμφάνισή του.

Πώς λειτουργεί η απολέπιση;

Οι ειδικοί αναφέρονται στη φυσική αποβολή των επιθηλιακών στρωμάτων του δέρματος ως απολέπιση.  Καθώς μεγαλώνουμε, ο ρυθμός απολέπισης επιβραδύνει, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στην επιδερμίδα, ανάλογα με την ηλικία και τον τύπο του δέρματός σας. Μπορεί να παρατηρήσετε ξηρά σημεία, λεπτές γραμμές και ρυτίδες, καθώς και υπερμελάγχρωση καθώς μεγαλώνετε. Η τακτική απολέπιση βοηθά το δέρμα να αποβάλει το εξωτερικό στρώμα που έχει υποστεί τη βλάβη. Αυτό θα ανανεώσει την επιφάνεια του δέρματός σας και μπορεί να ανακουφίσει και πολλά δερματικά προβλήματα.

Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για απολέπιση;

Υπάρχουν πολλές επιλογές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας και άλλων που ένας αισθητικός ή δερματολόγος μπορεί να σας κάνει:

  • Καθαριστικό με Α ή Β υδροξυοξυ: Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτά τα καθαριστικά χρησιμοποιούν μια ήπια όξινη ένωση, για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να εξομαλύνουν τον τόνο του δέρματος.
  • Βούρτσα καθαρισμού με υπερήχους: Αυτές οι βούρτσες κινούνται με κυκλική κίνηση χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό της επιλογής σας για την απαλή απολέπιση των κυττάρων του δέρματος.
  • Ρετινόλη: Αυτές οι κρέμες προέρχονται από τη βιταμίνη Α, την οποία το δέρμα σας μετατρέπει σε ρετινοϊκό οξύ. Θα χρειαστείτε μια συνταγή για να αποκτήσετε πραγματική κρέμα ρετινόλης.  Χρησιμοποιήστε το με τη σύσταση του γιατρού σας.
  • Χημική απολέπιση: Για αυτή τη διαδικασία ο δερματολόγος ή ο αισθητικός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει από μια ποικιλία οξέων για να βοηθήσει το δέρμα σας, να αποβάλλει τα νεκρά κύτταρα και να σχηματίσει νέα υγιη. Ο γιατρός σας ή ο αισθητικός σας, θα σας συστήσει ένα χημικό πίλινγκ με βάση τις τρέχουσες ανάγκες του δέρματός σας και το αποτέλεσμα που θέλετε.

Η φροντίδα του δέρματός σας, δηλαδή του μεγαλύτερου οργάνου του σώματός σας, είναι σημαντική για να παραμείνετε υγιείς.  Επισκεφθείτε τακτικά τον δερματολόγο ή τον αισθητικό σας για να ενημερωθείτε για τα πιο πρόσφατα προϊόντα και τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να απολαύσετε το δέρμα σας υγιές. 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here