Πάτρα: Άγνωστο πώς ξεκίνησε η διασπορά στο γηροκομείο – Οι ηλικιωμένοι πέθαναν μέσα σε ένα μήνα


Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, μετά τους δέκα θανάτους από κορονοϊού σε ιδιωτικό γηροκομείο της Πάτρας – Τι δήλωσε στο Newsbomb.gr, αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Πάτρα, καθώς δέκα ηλικιωμένοι έχασαν την ζωή τους, από κορονοιο, σε γνωστό γηροκομείο της πόλης. Από τους δέκα θανάτους οι οκτώ άφησαν την τελευταία πνοή στο Νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο κατέληξαν στον οίκο ευγηρίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, σε επικοινωνία που είχε με το Newbomb.gr, ανέφερε πως, από τις 19 Νοεμβρίου που εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στο Γηροκομείο μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 29 νέες μολύνσεις, σε εργαζόμενους και τρόφιμους.

«Κατέληξαν από κορονοϊο 8 ηλικιωμένοι, ενώ ακόμη δύο είχαν κολλήσει και εξέπνευσαν στο γηροκομείο. Από τους δέκα οι επτά ήταν μη εμβολιασμένοι. Πρόκειται για μια ευαίσθητη δομή, για την οποία είχαν δοθεί ειδικές οδηγίες για να τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα. Όλοι οι εργαζόμενοι ήταν εμβολιασμένοι. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από που ξεκίνησε η διασπορά. Οι έλεγχοι συνεχίζονται για τη συγκεκριμένη Μονάδα. Πρέπει άμεσα να αυστηροποιηθεί το σύστημα και τα μέτρα προστασίας, για να μην έχουμε ξανά τέτοια περιστατικά», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, ο κ. Μπονάνος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ