Ζακ Κωστόπουλος: Τι κατέθεσαν ένας αστυνομικός, ένας διασώστης του ΕΚΑΒ και αυτόπτες μάρτυρες

Συνεχίστηκαν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία διεκόπη για τη νέα χρόνια.

Μεταξύ των προσώπων που κατάθεσαν, ήταν αυτόπτες μάρτυρες, ένας αστυνομικός, ένας διασώστης του ΕΚΑΒ, αλλά και πρόσωπα που έχουν προταθεί από την πολιτική αγωγή, η οποία εκπροσωπεί την οικογένεια του Ζακ.

Μάρτυρας συντηρητής ανελκυστήρων, ο οποίος είχε ραντεβού με τον κατηγορούμενο μεσίτη για φαγητό, κατέθεσε στο δικαστήριο: «Μόλις τελείωσα τη δουλειά μου ήμουν σε ένα παρακείμενο μαγαζί και κάθισα να φάω. Πήρα τηλέφωνο τον κατηγορούμενο μεσίτη και του είπα να κατέβει να φάμε. Μόλις κάθισε ακούσαμε φωνές και πήγαμε να δούμε τι συμβαίνει. Είδα ένα παλληκάρι μέσα στο κοσμηματοπωλείο με έναν πυροσβεστήρα να παραπαίει και να προσπαθεί να σπάσει την πόρτα. Προσπαθούσε να σπάσει τη βιτρίνα για να βγει έξω με κάθε τρόπο. Έκανε ένα μικρό άνοιγμα. Πήγε ο μεσίτης εκεί και του είπε «κάτσε μέσα». Εκείνη την στιγμή είδα ότι κρατούσε ένα μαχαίρι. μεσίτης του είπε κάτσε μέσα και τον αφόπλισε. Είχε αμυχές στα χέρια του» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια, κατάθεσε και ενας δικηγόρος, ο οποίος είχε επαγγελματική σχέση με τον μεσίτη. «Θα πηγαίναμε να καθίσουμε σε ένα εστιατόριο στη Γλάδστωνος. Πέτυχα τη στιγμή που ο Κωστόπουλος ήταν ξαπλωμένος έξω από το κατάστημα. Ο Εκαβίτης του έδενε το κεφάλι. Ξαφνικά κλώτσησε το τζάμι και έσπασαν κομμάτια. Πήρε ένα γυαλί και το πήγε στον Εκαβίτη, ο οποίος φοβήθηκε και έκανε πίσω… Είχε πολύ κόσμο, δημιουργήθηκε πανικός το τζάμι ήταν μεγάλο. Κάποια στιγμή τον έσπρωξε ένας αστυνομικός και τον έριξε κάτω. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Κάποια στιγμή έστρεψε το τζάμι προς το λαιμό ενός αστυνομικού και εκείνος του έλεγε «μη το κάνεις».

Στην κατάθεσή του ο διασώστης του ΕΚΑΒ, ο οποίος έσπευσε στο σημείο αφού έλαβε σχετικό σήμα, ανέφερε μεταξύ άλλων πως όταν έφτασε στο σημείο, ο Ζακ είχε βγει έξω στον πεζόδρομο και ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.
Μάρτυρας: Ξεκινήσαμε να κάνουμε περίδεση για να σταματήσει η αιμορραγία.

Πρόεδρος: Έλεγε κάτι;Μάρτυρας: Βογκητά, δεν μπορούσα να καταλάβω κρατούσε συνέχεια το λαιμό του. Προσπάθησα να κάνω περίδεση δεν τα κατάφερα κρατούσε ένα κομμάτι γυαλί.Στη συνέχεια της κατάθεσής της ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ανέφερε ότι όταν έφθασε το ασθενοφόρο ο Ζακ Κωστόπουλος είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Πρόεδρος: Μέσα στο ασθενοφόρο έγιναν προσπάθειες να τον επαναφέρουν;Μάρτυρας: Προφανώς υπάρχει απινιδωτής.
Για ρατσιστικό έγκλημα έκανε λόγο ένας κοσμήτορας του Πάντειου Πανεπιστημίου, υπογραμμίζοντας ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να στείλει ένα μήνυμα ότι όλοι μας μπορούμε να είμαστε ήσυχοι και ασφαλείς επειδή πρακτικές βαρβαρότητας εκ μέρους ιδιωτών και του κράτους τιμωρούνται. Αυτό το παιδί έζησε αυτή τη φρικαλεότητα επειδή θεωρήθηκε και από τους ιδιώτες και από τους αστυνομικούς ότι συμπυκνώνει το περιθώριο».

Πρόεδρος: Έχετε κάποια στοιχεία ότι γνώριζαν οι κατηγορούμενοι ότι είναι ο Ζακ Κωστόπουλος;Μάρτυρας: Θεωρώ ότι χειρίστηκαν όπως χειρίστηκαν τον Ζακ επειδή πίστευαν ότι εκπροσωπούσε ένα περιθώριο όχι γιατί έκανε κάτι.Υπεράσπιση μεσίτη: Γνωρίζατε ότι κρατούσε μαχαίρι;Μάρτυρας: Γνωρίζω ότι μπήκε μέσα στο μαγαζί γιατί κάτι είχε συμβεί πριν. Τη συνεδρίαση έκλεισε μάρτυρας, ειδική στην ανάλυση βίντεο, σε κέντρο που εδρεύει στο Λονδίνο. Σύμφωνα με την ίδια, από την ανάλυση των βίντεο προέκυψε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος είχε δεχθεί 14 κλωτσιές, εννέα εκ των οποίων από το μεσίτη και πέντε από τον κοσμηματοπώλη.

«Με μια μικρή πιθανότητα απόκλισης, στις 2:50 το μεσημέρι εκείνης της ημέρας φάνηκε πρώτη φορά κάποιος αστυνομικός στο σημείο. Ακολούθως προσήλθαν οι διασώστες, ενώ διαπιστώθηκε ότι 2:52:55 ο Ζακ Κωστόπουλος έσπασε τη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου με το πόδι του και πήρε ένα γυαλί. Στις 2:53:25 δέχθηκε χτύπημα από αστυνομικούς οι οποίοι έπεσαν πάνω του για να του πάρουν το γυαλί. Στις 2:54 αστυνομικός κλώτσησε το θύμα ενώ εκείνο είναι κάτω. Στις 2:55:1 ακούγονται οι χειροπέδες να κλείνουν, ενώ στις 2:57:30 με απόκλιση 1,5 λεπτό ο Ζακ βρίσκεται στο φορείο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here