Κολύμβηση: 5 λιγότερο προφανή οφέλη της κολύμβησης στην υγεία [vid]

Η κολύμβηση είναι μία ιδανική άσκηση για την ψυχική και σωματική σας υγεία. Είναι ένα άθλημα χαμηλής πρόσκρουσης που παρέχει μεγαλύτερη αντίσταση από τις ασκήσεις που εκτελούνται στην ξηρά και έχει μια θεραπευτική δράση. Ακολουθούν ορισμένα από τα λιγότερο προφανή οφέλη του αθλήματος της κολύμβησης.

  • Τα παιδιά που κολυμπούν γίνονται δραστήριοι ενήλικες

Η κολύμβηση είναι μια σημαντική δραστηριότητα για την καταπολέμηση των ποσοστών παιδικής παχυσαρκίας, και είναι επίσης διασκεδαστική. Η κολύμβηση έχει και τα τρία στοιχεία της σωματικής δραστηριότητας που συνιστώνται για τη διατήρηση της υγείας των παιδιών: αντοχή, δύναμη και ευελιξία. Η κολύμβηση παρέχει στα παιδιά τα εργαλεία, τις δεξιότητες και την αφοσίωση για να διατηρήσουν μια πιο υγιή ζωή ως ενήλικες.

  • Το κολύμπι βελτιώνει τη μνήμη και τις διεργασίες σκέψεις

Η τακτική άσκηση, όπως το κολύμπι, βελτιώνει τη λειτουργία της μνήμης και τις δεξιότητες σκέψης. Γεγονός που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο καθώς γερνάμε. Επιπλέον, η τακτική άσκηση μειώνει τη φλεγμονή και την αντίσταση στην ινσουλίνη στον εγκέφαλο, η οποία ευνοεί την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Το κολύμπι βελτιώνει επίσης τη διάθεση, μειώνει το άγχος και το στρες, γεγονός που αυξάνει την ικανότητα του εγκεφάλου να σκέφτεται πιο αποτελεσματικά.

  • Η κολύμβηση διδάσκει δεξιότητες ομαδικότητας και συνεργασίας

Οι κολυμβητές που προπονούνται σε ομάδες μαθαίνουν να συνεργάζονται, να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον, να επικοινωνούν και να γίνονται ηγέτες. Στην περίπτωση των παιδιών κολυμβητών, όλες αυτές οι δεξιότητες μεταφράζονται σε καλύτερη ανθεκτικότητα και συνεργατικότητα στην ενήλικη ζωή.

  • Το κολύμπι καίει περισσότερες θερμίδες από το τζόκινγκ

Όταν συγκρίνετε το κολύμπι με το τρέξιμο όσον αφορά την καύση θερμίδων και την απώλεια βάρους, το πρώτο έχει την πρωτία. Μια ώρα έντονης κολύμβησης μπορεί να κάψει έως και 715 θερμίδες. Το τρέξιμο για το ίδιο χρονικό διάστημα καίει 606 θερμίδες.

  • Η κολύμβηση επιβραδύνει τη γήρανση

Δεν υπάρχει μυστικό χάπι για να ζεις περισσότερο, αλλά η πισίνα ή/και η θάλασσα είναι κάτι σαν το σιντριβάνι της νιότης. Το τακτικό κολύμπι μπορεί να καθυστερήσει τα αποτελέσματα της γήρανσης μειώνοντας την αρτηριακή πίεση, αυξάνοντας τη μυϊκή μάζα, βελτιώνοντας τη ροή οξυγόνου και αίματος στον εγκέφαλο και αυξάνοντας την καρδιαγγειακή υγεία. Η κολύμβηση μπορεί επίσης να βελτιώσει τη σωματική δύναμη και την ισορροπία στους ηλικιωμένους.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here