Αθλητισμός Ψυχική Υγεία: Η άσκηση αυξάνει την ανθεκτικότητά σας στο άγχος [vid]


Για πολλούς από εμάς, οι ζωές μας είναι τόσο γεμάτες που δεν ξέρουμε πώς να προσθέσουμε την άσκηση στις ήδη φορτωμένες μέρες μας. Η παραμέληση της υγείας μας σε βάρος των πολυάσχολων προγραμμάτων μας είναι ωστόσο επικίνδυνη και μπορεί να μας εμποδίσει να είμαστε η πιο ολοκληρωμένη και υγιής εκδοχή του εαυτού μας, τόσο στο μυαλό όσο και στο σώμα. Η κατανόηση του αντίκτυπου που έχει η άσκηση στη ζωή μας, μας επιτρέπει να κάνουμε σκόπιμες επιλογές για τη βελτίωση της υγείας μας.

Ποια είναι τα συναισθηματικά οφέλη που αποκομίζουμε από την τακτική σωματική δραστηριότητα;

  • Βελτιώνει το άγχος και τη συνολική διάθεση

Τα σώματά μας απελευθερώνουν ορμόνες του στρες καθώς αυξάνεται το επίπεδο άγχους μας, το οποίο μπορεί να προκαλέσει αποκρίσεις δια του γνωστού μηχανισμού “fight or flight”. Το άγχος προκαλεί επίσης αυξημένο καρδιακό ρυθμό, δυσκολία στην αναπνοή και εφίδρωση. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συνολικών επιπέδων άγχους. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η άσκηση αναδιοργανώνει πραγματικά τον εγκέφαλο για να αυξήσει την ανθεκτικότητα στο άγχος. Η άσκηση έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση αυξάνοντας τις ενδορφίνες.

  • Αυξάνει την εμπιστοσύνη

Η άσκηση μπορεί επίσης να αυξήσει την εμπιστοσύνη. Ο καθορισμός, η εργασία και η επίτευξη ενός συνόλου στόχων βοηθά στην οικοδόμηση μιας αίσθησης προσωπικού επιτεύγματος. Με κάθε επίτευγμα, μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε για την οικοδόμηση μεγαλύτερων στόχων.

  • Βελτιώνει τον ύπνο

Η άσκηση βελτιώνει επίσης την ποιότητα του ύπνου. Ο επαρκής ύπνος συνδέεται με καλύτερη ποιότητα ζωής και γερή υγεία. Επειδή η άσκηση μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βελτιωμένη ποιότητα ύπνου. Εδώ είναι ένα μπόνους – υπάρχει μια διμερής σύνδεση μεταξύ άσκησης και ύπνου. Αυτό σημαίνει ότι καθώς αρχίζετε να ασκείστε περισσότερο, η ποιότητα του ύπνου σας θα βελτιωθεί και η ποιότητα των προπονήσεών σας επίσης.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ