Macarons καρύδα: Μια γλυκιά συνταγή για κέρασμα που θα μας φτιάξει τη μέρα


Ψάχνεις ένα εύκολο γλυκό για να κερνάς τους φίλους σου; Τα Macarons καρύδας είναι η καλύτερη επιλογή σερβιρίσματος. Η νοστιμιά τους και η γλυκάδα τους είναι ιδιαίτερη! Αλλά, εκτός από αυτά, έχουν και υψηλή διατροφική αξία, καθώς είναι πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

Υλικά συνταγής:

  • 1 σακουλάκι με νιφάδες καρύδας
  • 7/8 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κομμάτια ημίγλυκη σοκολάτα

Εκτέλεση συνταγής:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
2. Τοποθετούμε δύο ταψιά φούρνου κοντά στο κέντρο του φούρνου. Στρώνουμε σε κάθε σχάρα από μία λαδόκολλα.
3. Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε την καρύδα, το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Το αφήνουμε στην άκρη.
4. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Με μια μεγάλη σπάτουλα για γλυκά ανακατεύουμε τα ασπράδια με το μείγμα καρύδας.
5. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα και την τοποθετούμε σε μία από τις λαδόκολλες. Γεμίζουμε τις λαδόκολλες και τις βάζουμε
στο φούρνο. Ψήνουμε για 23 με 25 λεπτά, περιστρέφοντας τα ταψιά από πάνω προς τα κάτω και μπροστά προς τα πίσω, μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές και οι
άκρες.
6. Αφήνουμε να κρυώσουν στα ταψιά για λίγα λεπτά και μετά βγάζουμε τις λαδόκολλες από τα ταψιά για να κρυώσουν εντελώς.
7. Εάν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στα macarons σοκολάτα. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ισχύ,
σταματώντας και ανακατεύοντας σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων, μέχρι να γίνει λεία και κρεμώδης η σοκολάτα μας.
8. Βουτάμε τα macaroons στη σοκολάτα, αφήνοντας να στάξει ό,τι περισσεύει στο μπολ και τα επιστρέφουμε στις λαδόκολλες.
9. Τοποθετούμε τα macaroons στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά για να δέσει η σοκολάτα.
10. Τα μπισκότα διατηρούνται καλά σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μια εβδομάδα.
Οδηγίες κατάψυξης: Τα macaroons μπορούν να καταψυχθούν έως και 3 μήνες. (Αν σκοπεύετε να τα βουτήξετε στη σοκολάτα, περιμένετε μέχρι να τα ξεπαγώσετε για να το κάνετε.) Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο χωρίζοντας τις στρώσεις με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Πριν σερβίρετε, αφαιρέστε τα μπισκότα από το δοχείο και αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ