Νέα Υόρκη εμβόλιο: 100 δολάρια για κάθε κάτοικο που λαμβάνει την ενισχυτική δόση εμβολίου


Οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης που θα υποβληθούν σε αναμνηστική δόση εμβολίου θα δικαιούνται να λάβουν 100$ μέχρι το τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο δήμαρχος Bill de Blasio. Αυτή η κίνηση έρχεται καθώς η πόλη προσπαθεί να αμβλύνει την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 που συνδέονται με την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον. Η ενισχυτική δόση είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της εξίσωσης όταν πρόκειται για την προστασία έναντι της παραλλαγής όμικρον, είπε ο ντε Μπλάζιο σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. “Θέλουμε όλοι αυτή τη στιγμή, όσο το δυνατόν γρηγορότερα να λάβουν όλοι την ενισχυτική δόση”.

Αυξημένη μεταδοτικότητα

9.297. Αυτός είναι ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην πόλη της Νέας Υόρκης από την Τρίτη, είπε ο de Blasio. Πρόκειται για μια απότομη αύξηση από τον μέσο όρο μόλις 2.300 κρουσμάτων πριν από μια εβδομάδα, καθώς επικρατεί η παραλλαγή Omicron. Ο De Blasio έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής στην επιβολή νέων περιορισμών ή διακοπής λειτουργίας υπό το φως της εξάπλωσης της παραλλαγής, λέγοντας ότι η πόλη θα επικεντρωθεί αντ’ αυτού στην ενίσχυση των εμβολιασμών και των ενισχυτικών εμβολίων. “Τα εμβόλια είναι το πραγματικό όπλο για να νικήσουμε” την Covid-19, δήλωσε την Τρίτη ο de Blasio.

Το χρηματικό κίνητρο

Κίνητρα όπως οι πληρωμές 100 δολαρίων ήταν μια δημοφιλής τακτική για την ενθάρρυνση του εμβολιασμού κατά της Covid, με τις πολιτείες να προσφέρουν βραβεία όπως λοταρίες εκατομμυρίων δολαρίων, δωρεάν μπύρα και ακόμη και όπλα. Η νέα πρωτοβουλία πληρωμών της Νέας Υόρκης φαίνεται να είναι μεταξύ των πρώτων πρωτοβουλιών μετρητών που προσφέρονται ως μέρος της προώθησης βολής, αν και ο κυβερνήτης της Δυτικής Βιρτζίνια, Jim Justice, έχει προσφέρει 50$ σε ηλικιωμένους πολίτες που λαμβάνουν ενίσχυση σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν οι πληρωμές σε μετρητά λειτουργούν πραγματικά. Ενώ ορισμένες έρευνες έχουν προτείνει κίνητρα και άλλες υπενθυμίσεις για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για την ενίσχυση των εμβολιασμών, μια μελέτη που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο πρότεινε ότι τα κίνητρα εμβολιασμού Covid-19 ώθησαν ακόμη περισσότερο την πραγματική αύξηση των κρατικών ποσοστών εμβολιασμού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ