Ισραήλ τέταρτη δόση: Ξεκινά η χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου για άνω των 60 και υγειονομικούς

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου για την COVID-19 σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και σε άτομα άνω των 60 ετών, εν μέσω ανησυχίας για την εξάπλωση της παραλλαγής του κορωνοϊού Omicron. Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνέστησε την τέταρτη δόση εμβολίου αργά την Τρίτη, με φόντο τον θάνατο ατόμου άνω των 60 ετών. Πρόκειται για μια απόφαση που χαιρετίστηκε αμέσως από τον πρωθυπουργό Naftali Bennett ως “εξαιρετικά νέα που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε το κύμα της Omicron που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο”. “Οι πολίτες του Ισραήλ ήταν οι πρώτοι στον κόσμο που έλαβαν την τρίτη δόση του εμβολίου για την Covid-19 και συνεχίζουμε να πρωτοστατούμε και με την τέταρτη δόση”, είπε σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το γραφείο του, καλώντας όσους συναντήσουν τα κριτήρια να πάνε να εμβολιαστούν.

Η αφορμή για το άνοιγμα της τέταρτης δόσης εμβολίου

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι τα άτομα με ανοσοανεπάρκεια θα είναι επίσης κατάλληλα για τον τέταρτο εμβολιασμό, που μπορεί να χορηγηθεί σε αυτούς, τους ηλικιωμένους και τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την τρίτη δόση εμβολίου. Η απόφαση ακολουθεί τον πρώτο γνωστό θάνατο στο Ισραήλ ενός ασθενούς με την παραλλαγή Omicron. Νοσοκομείο του Ισραήλ την Τρίτη επιβεβαίωσε τον θάνατο, αλλά είπε ότι υπέφερε από μια σειρά από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.  Το ιατρικό κέντρο Soroka στην Beersheba είπε ότι ο άνδρας στα 60 του πέθανε τη Δευτέρα, δύο εβδομάδες αφότου εισήχθη στην πτέρυγα του κορωνοϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο ασθενής υπέφερε από διάφορες σοβαρές ασθένειες. “Η νοσηρότητά του προήλθε κυρίως από προϋπάρχουσες ασθένειες και όχι από λοίμωξη του αναπνευστικού που προήλθε από τον κορωνοϊό”, ανέφερε.

Την Τρίτη, το Υπουργείο Υγείας δήλωσε ότι υπήρχαν τουλάχιστον 340 γνωστά κρούσματα της παραλλαγής Omicron στο Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει ήδη αυτή την εβδομάδα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Ιταλία, η Τουρκία και ο Καναδάς, προκειμένου να προσπαθήσει να περιορίσει την εξάπλωση του ιού. Έχει επίσης εκδώσει περιορισμούς σχετικά με τη διατροφή σε εμπορικά κέντρα και έδωσε οδηγίες ότι τα παιδιά σε κοινότητες με υψηλή νοσηρότητα και χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού πρέπει να μαθαίνουν από το σπίτι. Έχει επίσης μειώσει την παρουσία στο γραφείο κατά 50% για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα για να ενθαρρύνει περισσότερη εργασία εξ αποστάσεως.

Και ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς διέταξε τη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του στρατού να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο 5.000 νέων κρουσμάτων την ημέρα, ανέφερε το γραφείο του. Περισσότεροι από 4,1 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει τρεις δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού στη χώρα περίπου 9,3 εκατομμυρίων ανθρώπων. Τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά μεταξύ των εφήβων και των μικρών παιδιών. Λιγότερο από το ένα τοις εκατό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών έχουν λάβει ένα μόνο εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here