Εύθραυστα νύχια: Διατηρήστε τα νύχια σας γερά και υγιή με 5 απλές συμβουλές


Το συχνό πλύσιμο των χεριών μπορεί να σας προστατεύσει από την covid, τη γρίπη ή άλλους ιούς και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε την υγεία σας. Ταυτόχρονα όμως καταστρέφει και τα νύχια σας, τα οποία χάνουν νερό πιο γρήγορα από το δέρμα. Το συνεχές πλύσιμο και η απολύμανση μπορεί να κάνει τα νύχια να στεγνώσουν και να γίνουν εύθραυστα. Σίγουρα, η καθαριότητα (και η υγεία σας) έχει μεγαλύτερη σημασία από τα όμορφα νύχια, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά. Είναι πιο σύνηθες για τις γυναίκες να έχουν σπασμένα και ραγισμένα νύχια από τους άνδρες, πιθανώς για δύο λόγους: Οι γυναίκες χρησιμοποιούν περισσότερα καλλυντικά νυχιών και οι άνδρες κρατούν ως επί το πλείστον τα νύχια τους πολύ κοντά για να σπάσουν. 

Συμβουλές περιποίησης των νυχιών σας

  • Μην δαγκώνεις τα νύχια σας: Κρατήστε τα δάχτυλά σας μακριά από το στόμα σας. Εάν έχετε την τάση να δαγκώνετε τα νύχια σας, κρατήστε τα κοντά για να μην μπείτε στον πειρασμό να μασάτε βρώμικα νύχια όλη την ημέρα.
  •  Κάντε μανικιούρ με σύνεση:  Μπορεί τα μανικιούρ με gel να παρέχουν ανθεκτική επίστρωση, ωστόσο, η διαδικασία αφαίρεσης είναι επιβλαβής για το νύχι. Είναι καλύτερα να παραλείπετε το τζελ ή, τουλάχιστον, να αποφεύγετε τα μανικιούρ με τζελ το χειμώνα, όταν τα νύχια είναι πιο στεγνά. Ακόμη και η αφαίρεση του κανονικού βερνικιού νυχιών μπορεί να βλάψει το νύχι.
  • Ενυδατώστε τα: Πριν πέσετε για ύπνο, εφαρμόστε μια αρκετά λιπαρή κρέμα χεριών. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θυμηθείτε να βάλετε ενυδατική ανάμεσα σε πλυσίματα χεριών ή όταν βάζετε αντισηπτικό. Μπορείτε επίσης, να εφαρμόσετε ένα μαλακτικό νυχιών με λανολίνη μερικές φορές την ημέρα.  Αποφύγετε τα μαλακτικά νυχιών που περιέχουν οινόπνευμα, γιατί θα στεγνώσει περαιτέρω το νύχι σας.
  • Προσοχή στο μανικιούρ: Τα πετσάκια προστατεύουν το νέο νύχι καθώς μεγαλώνει. Ενώ οι περισσότερες επαγγελματίες σπρώχνουν προς τα πίσω ή κόβουν τα πετσάκια, είναι καλύτερα να μην τα πειράζετε καθόλου. Αν ενυδατώνετε σωστά και συχνά τα νύχια σας, τα πετσάκια σας θα πάψουν να ξεφτίζουν.  Επιπλέον, αν βλέπετε ότι τα νύχια σας σπάνε, κόψτε τα ή λιμάρετε τα, ώστε να είναι προσωρινά πιο κοντά, μέχρι να δυναμώσουν.

Το κλειδί για όμορφα και δυνατά νύχια, είναι, όπως και σε κάθετι άλλο, η σωστή φροντίδα. Στην περίπτωση των νυχιών το προσεκτικό μανικιούρ, η καλή ενυδάτωση και φυσικά η σωστή και πλούσια διατροφή, είναι τα πιο βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι και στα νύχια ισχύει ο, τι και για οποιοδήποτε άλλο μέρος τους σώματος μας. Αν δείτε τα πράγματα να μην διορθώνονται με απλή σπιτική φροντίδα, θα πρέπει να μιλήσετε με τον προσωπικό σας γιατρό, ώστε να εξετάσετε άλλα ενδεχόμενα. 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ