Πλεύρης: Τροπολογία για προστασία γιατρών από κακόβουλες μηνύσεις για ασθενείς με κορονοϊό


Παρέμβαση Υπ. Υγείας Θάνου Πλεύρη στη Βουλή για την τροπολογία σχετικά με τον προσδιορισμό της αμέλειας των ιατρών και νοσηλευτών στην περίθαλψη ασθενών με Covid– 19

Την αστική και ποινική προστασία των γιατρών, έναντι προδήλως αβάσιμων μηνύσεων, κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους σε ασθενείς που πάσχουν αποκλειστικά από την Covid-19, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας, το οποίο συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπεραμυνόμενος της ρύθμισης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διευκρίνισε ότι «παραμένει ακέραια η ευθύνη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για πράξεις και παραλείψεις που παραβιάζουν το ιατρικό πρωτόκολλο ή τα ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας σε ό,τι αφορά ασθενείς αποκλειστικά με Covid-19, ενώ ταυτόχρονα προστατεύονται από κακόβουλες και κατάφωρα αβάσιμες μηνύσεις».

«Στη Βουλή θα αποδειχθεί σήμερα αν σεβόμαστε τους ανθρώπους της “πρώτης γραμμής” που καθημερινά δίνουν μάχες και θέλουμε να τους προστατεύσουμε αστικά και ποινικά από κακόβουλες μηνύσεις», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ