Γιατί να κάνεις τις γιορτινές αγορές σου με ένα ψηφιακό πορτοφόλι


Ήρθε η ώρα να αφήσεις το κλασικό πορτοφόλι σου και τις κάρτες στο σπίτι.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει τις μέρες σου πολύ διαφορετικές, παρέχοντάς σου τη δυνατότητα να αξιοποιήσεις λύσεις και ευκολίες που αλλάζουν προς το καλύτερο κάθε κομμάτι της ζωής σου. Κάτι στο οποίο, για παράδειγμα, πιθανότατα έχεις εξοικειωθεί είναι οι αγορές από το κινητό. Είναι κάτι που, ειδικότερα στη μετά Covid-19 εποχή, αποτελεί για τους περισσότερους μέρος της καθημερινότητας. Πέρα, ωστόσο, από τις οnline αγορές τις οποίες – έστω και αναγκαστικά – αξιοποιούσες συχνά το προηγούμενο διάστημα, εκείνο που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι και τώρα, που μπορείς πλέον επιτέλους να κυκλοφορείς στα “φυσικά” μαγαζιά – έχοντας αφορμή και τη χριστουγεννιάτικη περίοδο που σε προδιαθέτει για δώρα και αγορές – έχεις τη δυνατότητα να πραγματοποιείς τις πληρωμές σου αποκλειστικά με τη βοήθεια του κινητού σου.

Η εποχή των digital wallets

Ζούμε στην εποχή των ψηφιακών πορτοφολιών και είναι απλά μία απόφαση το να αφήσεις το παραδοσιακό πορτοφόλι καθώς και τις κάρτες σου στο σπίτι και να πραγματοποιείς τις πληρωμές για τις αγορές σου από το smartphone. Το ψηφιακό πορτοφόλι κερδίζει έδαφος συνεχώς και οι έρευνες και τα στατιστικά το αποδεικνύουν. Όπως αναφέρουν στοιχεία της Finaria.it, τα ψηφιακά πορτοφόλια σε όλο τον κόσμο θα φτάσουν φέτος σε αξία 2,4 τρισ. δολαρίων, κάτι που αποτελεί ετήσια αύξηση 24%. Η αγορά των digital wallets, μάλιστα, αναμένεται ότι θα φτάνει τα 3,5 τρισ. δολ. έως το 2023. Επιπλέον, στοιχεία της Statista σημειώνουν ότι ο αριθμός των χρηστών που χρησιμοποιούν ψηφιακό πορτοφόλι αναμένεται να φτάσει το 1,5 δισ. στα τέλη του 2021 (11% πάνω από την προηγούμενη χρονιά), ενώ, έως το 2023, όσοι χρησιμοποιούν το κινητό τους για ανέπαφες πληρωμές θα είναι 1,7 δισ. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να επιλέξεις την υπηρεσία της προτίμησής σου, να προσθέσεις τις κάρτες σου και να ξεχυθείς για ψώνια, δώρα και όλες εκείνες τις αγορές που θα σε κάνουν να περάσεις υπέροχες εορταστικές μέρες με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Στα market stores των mobile λειτουργικών υπάρχουν ιδιαίτερα δημοφιλή digital wallets, όπως τα Google Pay και Apple Pay, τα οποία θα σου επιτρέψουν να εκτελέσεις πληρωμές από τη φορητή σου συσκευή, τόσο σε φυσικά καταστήματα όσο και online. Ή και ακόμη και πιο εξειδικευμένες λύσεις, όπως το Garmin Pay, που σου επιτρέπει να πληρώσεις από το Garmin smartwatch σου, χωρίς καν να έχεις μαζί σου το κινητό, ακόμη και την ώρα που κάνεις το jogging της ημέρας. Αλλά και το Eurobank Wallet, μία υπηρεσία που μπορείς να ενεργοποιήσεις με απλό τρόπο μέσα από το Eurobank Mobile App ώστε να κάνεις τις αγορές σου ανέπαφα σε POS με το κινητό σου εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς χρήση κάρτας στη φυσική μορφή της – μία υπηρεσία διαθέσιμη για κάρτες Eurobank Mastercard και κινητά με λειτουργικό σύστημα Android 5+ που υποστηρίζουν τη λειτουργία NFC.

Τι σου προσφέρει ένα ψηφιακό πορτοφόλι;

Γιατί όμως να προτιμήσεις μία τέτοια λύση; Πέρα από την ασφάλεια που προσφέρουν αυτές οι υπηρεσίες, σε πολλαπλά επίπεδα, φυσικά ο πιο σημαντικός λόγος ώστε για τις προτιμήσεις είναι η ευκολία, καθώς δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνεις μετρητά και κάρτες, σε μία δύσκολη εποχή για επαφές. Απλά κρατάς τη συσκευή σου κοντά στο POS και, με τη σιγουριά των τρόπων ταυτοποίησης που σου προσφέρει το κινητό σου, πραγματοποιείται ανέπαφα η συναλλαγή της προτίμησής σου. Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα ψηφιακά πορτοφόλια λειτουργούν όπως μία κανονική κάρτα, επομένως είναι απαραίτητη η χρήση PIN για αγορές μεγαλύτερες των 50 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πολύ πρακτική και ασφαλή λύση – ό,τι καλύτερο, ειδικότερα για την περίοδο που διανύουμε και για να διευκολυνθείς στο έπακρο στις χριστουγεννιάτικες αγορές σου. Μία δοκιμή θα σε πείσει και μετά δε θα θέλεις να ξαναχρησιμοποιήσεις κάποιον πιο παραδοσιακό τρόπο πληρωμών.

Φέτος τα Χριστούγεννα ετοιμάσου για μία €πιστροφή έκπληξη

Τα καλύτερα νέα είναι ότι, φέτος, αν χρησιμοποιήσεις ένα ψηφιακό πορτοφόλι, κερδίζεις ακόμη περισσότερα. Έτσι, δεν έχεις παρά να πραγματοποιήσεις τις γιορτινές αγορές σου σε επιλεγμένους συνεργάτες του προγράμματος €πιστροφή, από 17/12 έως και 31/12, με κάρτες Eurobank που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να κερδίσεις είτε 10% €πιστροφή με χρήση κάρτας αρκεί να έχεις ή να κατεβάσεις την εφαρμογή €πιστροφή app, είτε (ακόμη καλύτερα) 20% €πιστροφή αν επιλέξεις να πληρώσεις με το ψηφιακό σου πορτοφόλι. Αυτό και αν είναι κίνητρο για ακόμη περισσότερες χριστουγεννιάτικες αγορές.

Οι συνεργάτες που συμμετέχουν στην ενέργεια είναι οι Attica, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, COSMOTE, IKEA, Marks & Spencer, Intersport, Prenatal, Αννα Μαρία Μαζαράκη, The Athlete’s Foot, Τoys Center και artemeis.gr της ΕΛΕΠΑΠ, ενώ τo 20% €πιστροφή ισχύει μόνο για αγορές που θα πραγματοποιηθούν στα φυσικά καταστήματα των συνεργατών με κάποιο από τα digital wallets που παρέχει η τράπεζα. Φυσικά, η Eurobank συνεργάζεται με όλα τα δημοφιλή wallets (Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay και, βέβαια, τη δική της εφαρμογή, το Eurobank Wallet στο Eurobank mobile app).


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ